Ekonomi

100 Bin Taşerona Kadro Geliyor! Heyecanlı Bekleyiş Başladı

Published

on

Türkiye’deki binlerce taşeron işçi uzun zamandır kadroya geçiş umuduyla beklemektedir. Verilen sözler ve yürütülen çalışmalar sonucunda taşeron işçilere kadro sağlanması amacıyla yapılacak yasa değişikliğinde son durumlar merak edilmektedir.

Bir süredir kamuoyunun gündeminde yer alan konuların en başında taşeron işçilerin kadroya geçişiyle ilgili beklentiler yer almaktadır. Geçtiğimiz aylarda yapılan son açıklamalarda 100 bin taşeron işçisinin kadroya alınacağı söylenmişti. Taşeronların kadroya geçiş süreci, işçiler arasında ve kamuoyunda büyük merak uyandırmaktadır.

TORBA yasadan kadro bekleyen kesimler arasında taşeron işçilerde yer almaktadır. Daha önceki kadro çalışmalarından faydalanamayan yaklaşık 100 bin taşeron işçi için yeni bir kadro yolunun açılma şansı vardır.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin son olarak, “Kamudaki taşeronları planladık. Meclis’in önümüzdeki haftadan itibaren çalışamayacağı bir dönemdeyiz. Önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum, çözeceğimiz konulardan birisi bu.” sözlerini söylemişti.

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması ile geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trending

Exit mobile version