Connect with us

Gündem

24 Eylül’de Hastaneye Yatırılan Ganire Paşayeva Yaşamını Yitirdi

Published

on

Ganire Paşayeva, 24 Mart 1975’te Azerbaycan’ın Tovuz şehrinde doğdu. Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü ile Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü’nden mezun olan Paşayeva, 1998 yılında televizyonculuk kariyerine başladı.

2005 yılında, Haydar Aliyev Fonu’nun Halkla İlişkiler Departmanı başkanı olarak atanarak kamuoyunda tanınmış bir isim haline geldi.

Paşayeva, aynı yılın Kasım ayında yapılan parlamento seçimlerinde Tovuz Milletvekili olarak seçildi ve milletvekili olarak görev yaparken çeşitli önemli görevler üstlendi. Son olarak Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı olarak görev yapmaktaydı. Ganire Paşayeva, Türkiye’de de sayısız etkinliğe katıldı ve Türk dünyası üzerine birçok yazı ve konuşma gerçekleştirdi.

“Türkiye’nin güçlü olmasının Türk dünyasının güçlü olması” fikrini savunarak Türk dünyasının birliğine vurgu yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ganire Paşayeva’nın vefatı üzerine taziye mesajı yayımlayarak, “Azerbaycan Türkiye kardeşliğinin sembol ismi, Türk dünyasının mümtaz şahsiyeti, kıymetli dostum Azerbaycan Milli Meclisi Vekili Ganira Paşayeva’nın vefatını üzüntüyle öğrendim. Can Azerbaycan ve tüm Türk dünyasının başı sağ olsun.” dedi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.