Connect with us

Sağlık

40 Yaşından Sonra Anne Olmak İsteyen Kadınlara Uzmanından Tavsiyeler

Published

on

Anne

Anne olmanın hayalini kuran pek çok kadın için uzman isimden açıklamalar geldi. Gebelikte yaş faktörünün büyük bir sorun teşkil edip edemeyeceğini merak edenler kadınlar için Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Halenur Bozdağ bazı önerilerde bulundu.

Hamileliğin önündeki engeller arasında her ne kadar ilk başta kısırlık olsa da uzmanlar bu problemin ilk başarısızlıkta düşünülmemesi gerektiği konusunda uyarılar yaptı. 12 ay veya daha uzun bir süre boyunca denenmesine rağmen gebe kalınmıyorsa mutlaka bir doktora başvurulması gerektiğini söyleyen uzmanlar 35 yaşın üzerinde kadınların uygun bir tedavi yöntemi geçirmesi gerektiğinden bahsetti.

Dünya genelinde insanların yaklaşık yüzde 17’sinin kısırlık sorunu yaşadığını vurgulayan Bozdağ, hem kadın hem de erkeklere ait risk faktörlerinin eşit bir şekilde bu soruna sebebiyet verdiğine dikkati çekti.

Anne

Kadınların çocuk sahibi olmasında zorluk yaşamasına neden olan en önemli faktörün yaş durumu olduğunu belirten Bozdağ, kadınların doğurganlığının 35 yaşından sonra büyük ölçüde azaldığını, 37 yaşından itibaren ise yumurtaların yüzde 90’ının tükendiğini söyledi.

Enfeksiyonların da doğurganlığı olumsuz etkileyebildiğini vurgulayan Doç. Dr. Halenur Bozdağ, kadın infertiltesinde ovulasyon (yumurtlama) sorunları ilaç tedavisi ile çözülebilirken, rahim ve tüplerin yapısal sorunları cerrahi tedavi ile düzeltilebileceğinden söz etti.

Yumurtlama sorunlarında hap veya iğne şeklinde kullanılan ilaçlar ile yumurta gelişiminin sağlandığını belirten Bozdağ, düzenli bir ilişkide gebelik olasılığının daha yüksek olduğunu da sözlerine eklemeden geçemedi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.