Connect with us

Gündem

81 Yaşındaki Kadın Omuz Protezi Ameliyatıyla Sağlığına Kavuştu

Published

on

Bingöl Devlet Hastanesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Kumriye Tekingündüz, sağ omuzundaki ağrı ve kireçlenme şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda sağ omuzunda ciddi bir kireçlenme tespit edildi. Ortopedi ve travmatoloji uzmanı Op. Dr. Kadir İsmail Dere ve ekibi, Tekingündüz’ün sağlığını yeniden kazanabilmesi için omuz protezi ameliyatını gerçekleştirmeye karar verdiler.

Başhekim Uzman Dr. Samet Tatlı, ameliyat sonrasında hastanın odasını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Op. Dr. Dere, protez ameliyatlarının genellikle diz ve kalça eklemindeki kireçlenme sorunlarına çözüm olduğunu belirtti. Ancak nadiren de olsa diğer eklemlerde de protez ameliyatlarının yapılabileceğini vurguladı. Tekingündüz’ün omuz eklemindeki kas yırtığı nedeniyle ameliyatın gerektiğini açıkladı ve ameliyatın başarılı bir şekilde tamamlandığını belirtti.

Dere, şunları söyledi: “Bizim öncelikli amacımız hastanemizde gerçekleştirilebilecek ameliyatları yaparak hastalarımızın diğer illere sevkini azaltmaktır. Şu anda nadiren yapılan bazı ortopedi ve travmatoloji ameliyatlarını hastanemizde gerçekleştiriyoruz.”

Başhekim Uzman Dr. Tatlı da hastanelerinde bu tür operasyonların artarak yapıldığını ve çevre illere sevklerin azaltılması için çaba gösterdiklerini belirtti. Poliklinik sayılarının ve uzman sayısının arttığını, özellikli ameliyatlar için gereken imkanları sağladıklarını vurguladı.

Tatlı, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Göreve başladığımız günden bu yana hastalarımıza gerekli hizmeti sunarak çevre illere sevkleri azaltmak için çalışıyoruz. Hastanemizin her geçen gün geliştiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu tür ameliyatların artarak devam edeceğine inanıyor ve doktorlarımıza ve ekibe teşekkür ediyorum. Hastamıza acil şifalar diliyorum.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.