Connect with us

Atamalar

8,855 Hekim Açıktan Atamayla Kamuya Döndü

Published

on

Bakan Koca’nın sunumunda vurguladığı başlıca konular arasında, 8,855 hekimin açıktan atamayla kamuya dönmesi, sağlık altyapısındaki iyileştirmeler ve şiddetle mücadele stratejileri yer aldı.

Bakan Koca, Bakanlığa bağlı sağlık kurumlarının sayısının yaklaşık 15 bin olduğunu belirterek, hastane ve Aile Sağlığı Merkezi sayılarını detaylandırdı. Ayrıca nitelikli yatak oranını artırarak sağlık hizmetinin kalitesini yükselttiklerini ifade etti.

COVİD-19’un Yeni Varyantına Önlemler Alındı

Bakan, COVID-19’un yeni varyantlarına karşı alınan önlemleri ve hastanelerdeki yatak kapasitesinin artırılmasını da vurgulayarak, Mart 2024’e kadar 10 acil durum hastanesinin hizmete gireceğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığına yapılan düzenlemelerin etkisiyle, açıktan atama ile kamuya dönen 8,855 hekimin sayısını paylaşan Bakan Koca, bu adımların Beyaz Reform’un bir parçası olduğunu ve sağlık sisteminde önemli iyileşmelere yol açtığını belirtti.

Sağlıkta Şiddete Karşı Eylem Planı

Bakan Koca ayrıca şiddetle mücadele kapsamında “Sağlıkta Şiddete Karşı Eylem Planı” hazırlandığını duyurdu. Gri Kod uygulamasının pilot olarak başlatıldığını ifade eden Bakan, sağlık çalışanlarına daha uygun ve güvenli ortamlarda hizmet sunma amacıyla alt yapı yatırımlarının hızla devam ettiğini belirtti.

Haberde ayrıca Bakanlığın 2024 yılı için planladığı hastane yatırımları, uzaktan sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması, Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri ve Türk Devletleri ile sağlık alanında yapılan iş birlikleri gibi konular da vurgulandı.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.