Connect with us

Gündem

Candan Kardeşler Olayındaki Firari Doktorun Mesajları Ortaya Çıktı!

Published

on

İstanbul’dan Kars’a uzanan dolandırıcılık olayında, sosyal medya fenomenleri Bahar-Nihal Candan kardeşlerin “kara para aklama” ve “çete üyesi olma” suçlamalarıyla gözaltına alınmasının ardındaki suç örgütünün kilit ismi doktor R.E.E’nun mesajlarına ulaşıldı. Firari doktorun, hastalarına attığı WhatsApp mesajlarında 100 milyonluk vurgunun tuzaklarını kurma yöntemleri de gün yüzüne çıktı.

Suç örgütünün kilit elemanı olan doktor R.E.E’nun, özellikle hastalarını piyasa değerinin altında araç satışı vaadiyle tuzağa çekmeye çalıştığı ortaya çıktı. WhatsApp mesajlaşmalarında, doktorun bazı hastalarına piyasa değerinin altında fiyatlarda otomobil ilanları paylaştığı ve “zarflama” adı verilen yöntemle hastalarını tuzağa düşürmeye çalıştığı belirlendi.

Firari doktor, 28 Aralık 2022 tarihinde bir hastasına piyasa değerinin altında bir araç satışı yapma imajı veren bir mesaj atmıştı. Mesajında, “2018 model Renault Megane 1.5dCI Joy Dizel yarı otomatik renk beyaz 85.678 KM hatasız boyasız tramersiz piyasa değeri: 545-555 bin TL arası, muammen bedel: 298.600 TL, hizmet bedel: 29.860 TL” şeklinde bir teklif sunan doktor, hastasının cevap vermemesi üzerine “yanlış atmışım” diyerek olayın üzerini örtmeye çalıştı.

Dolandırıcılık Senaryosu: Batık Şirketlerden El Konulan Araçlar ve Yüzde 30-40 Daha Ucuz Satış

Suç duyurusuna göre 26 Eylül 2023 tarihinde yapılan şikayetlerde 3 kişi şikayetçi olurken 25 mağdur yer aldı. İddiaya göre doktor R.E.E, tanıdığı H.İ.S’ye WhatsApp üzerinden batık şirketlerden el konulan filo araçlarını, TMSF’nin ve vergi dairelerinden yüzde 30-40 daha ucuza sattığını iddia ederek araç listesi gönderdi. Firari doktor, bu şekilde kurulan senaryo ile kurbanlarından milyonlarca lira dolandırdı.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.