Connect with us

Sağlık

Asıl Şifa Çekirdeğinde! Özellikle Erkekler Her Sabah Aç Karnına Bunu Yapsın

Published

on

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan zeytin, hem yağıyla hem de içeriğiyle bir hayli faydalı bir üründür. Dışındaki etli yumuşak kısım çeşitli vitamin ve mineralleri içerirken, zeytinin çekirdeği de aslında bir o kadar faydalıdır. Genellikle dışındaki etli kısım tüketildikten sonra çöpe atılan zeytin çekirdekleri, sindirim zorluklarına ve çeşitli hastalıklara karşı bir hayli güçlüdür.

Hemen her gün kahvaltı sofrasında tükettiğimiz zeytin, hem etli kısmı hem de çekirdeği bakımından tam bir sağlık deposudur. Her gün tüketilmesi gereken besinler arasında yer alan zeytin yağ, tuz ve içerik bakımından son derece zengin bir besindir. Peki, farklı şekillerde muhafaza edilebilecek olan zeytin ve zeytin çekirdeğinin faydaları nelerdir? Neden her sabah aç karna bir adet zeytin çekirdeği yutulmalıdır?

Her Gün Tüketilmesi Gereken Besin: Zeytin!

Kahvaltıların olmazsa olmazı zeytin, çeşitli hamur işlerine yakıştığı kadar salatalarda da sıklıkla tüketilen bir üründür. Hemen her tuzlu yiyeceği yakıştığı kadar sağlıklı da bir atıştırmalıktır. Sağlıklı bir insanın her gün tüketmesi gereken yiyecekler arasında olan zeytin, mide hastalıklarına, sindirim sorunlarına, cilde, basur ve prostat gibi hastalıkları bir hayli iyi gelir.

Tuzlu bir besin olan zeytin, tuzuna dikkat edilmesi dışında hemen herkesin tüketebileceği bir yiyecektir. Kanseri önler, göz sağlığını korur, kemik gelişiminin sağlıklı bir şekilde sürmesini sağlar, kalp sağlığını destekler, beyin sağlığını korur, antioksidan içeriği ile hastalıklara karşı korur, saç ve cilt sağlığını koruyarak güzelleştirir, sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar ve hızlı bir şekilde sindirildiğinden enerji verir. Bu nedenle de günde 5-10 adet zeytini düzenli olarak tüketmek vücuda geniş zamanda büyük faydalar sağlar.

Zeytinin Şifası Çekirdeğinde!

Etli kısmının yanı sıra zeytin, sıkılarak zeytin yağı olarak da tüketilmektedir. Zeytin yağı içeriği çeşitli bileşikler ve minerallerle bir hayli faydalı bir yağdır. Salata ve yemeklerle birlikte tüketimi de yine vücuda çeşitli faydalar sağlar.

Öte yandan zeytinin diğer faydalarına gelecek olursak, etli meyve kısmının yanı sıra çekirdeği asıl şifa deposudur. Zeytin çekirdeğini yutmak, midedeki yanmaları azalttığı gibi bağırsakları güçlendirerek kabızlık gibi çeşitli boşaltım problemlerini ortadan kaldırır.

Kahvaltı saatlerinde yutulacak olan 2-3 adet zeytin çekirdeği, selülozu eriten enzimlerin aktivasyonunu artırır. Bu da yenilen yemeklerin sindirimini bir hayli hızlandırır. Ayrıca sindirim sistemini güçlendirerek ülser ve gastrit gibi zorlu hastalıklara karşı hem korur hem de mücadele eder. Basur ve prostatı da önleyen zeytin çekirdeğini özellikle erkeklerin tüketmesi tavsiye edilir.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.