Connect with us

Gündem

Tansiyonu Yanlış Tekniklerle Ölçmek Pek Çok Kişinin Yanlış Teşhis Almasına Neden Oluyor

Published

on

Araştırmalar, yanlış ölçüm tekniklerinin kullanılması sonucunda milyonlarca insanın yanlışlıkla yüksek tansiyon teşhisi alabileceğini gösteriyor. Amerikan Kalp Derneği ve Amerikan Kardiyoloji Koleji’nin önerilerine göre, doğru ölçüm için hastanın sandalyede oturması ve desteklenmesi gerektiği halde, birçok sağlık profesyoneli bu yöntemden sapıyor.

Yapılan araştırmada, 150 yetişkin katılımcı üç farklı gruba ayrıldı. İlk gruptaki katılımcılara tansiyon ölçümleri önce sabit bir muayene masasında, ardından ise ayarlanabilir bir muayene sandalyesinde yapıldı. İkinci gruptaki katılımcılar için ölçümler ise sıralama tersine çevrilerek gerçekleştirildi. Üçüncü grup ise tüm tansiyon ölçümlerini sadece muayene sandalyesinde aldı. Araştırma sonuçları, masa üzerinde yapılan ölçümlerde ortalama sistolik tansiyonun 7 mmHg ve diastolik tansiyonun 4.5 mmHg daha yüksek olduğunu gösterdi.

Gereksiz Tedavi ile Sonuçlanıyor

Yüksek tansiyonla yanlış sınıflandırılmanın riski, gereksiz tedavi ve ilaç kullanımına yol açabilir, bu da düşük tansiyon gibi yan etkilere ve düşmelere neden olabilir.

Sağlık profesyonelleri, birçok kronik durumu olan hastalarla uğraştıkları için doğru tansiyon ölçüm tekniklerini uygulamakta zorlanabiliyorlar. Uzmanlar, sağlık sistemlerinin bu konuya öncelik vermesi ve daha etkili süreçler geliştirmesi gerektiğini vurguluyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.