Connect with us

Genel

ABD ve Güney Afrika HIV Aşısı Faz-1 Denemelerine İlk Adımı Attı

Published

on

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH) tarafından yapılan açıklamada “VIR-1388” adını taşıyan yeni bir aşı, HIV’e karşı koruyucu etkisini ve insanlarda güvenliğini değerlendirmek amacıyla Faz-1 aşılama sürecine başladı.

ABD’de 6 farklı tesisde Güney Afrika’da ise 4 tesisde gerçekleştirilen Faz-1 birinci doz aşılamaları, HIV taşıyıcısı olmayan toplam 95 gönüllü üzerinde yapılacak.

2024 sonlarına doğru alınması beklenen HIV aşısı Faz-1 aşamasının ilk sonuçlarıyla ilgili açıklamada, gönüllülerin ilk aşılamanın ardından 3 yıl boyunca izleneceği bilgisi verildi. Ayrıca bu yeni aşının 2004 yılından bu yana geliştirildiği ve NIH tarafından finanse edildiği açıklandı.

Güney Afrika Cumhuriyeti, dünya genelinde HIV vakalarının en yaygın olduğu ülkelerden biri olarak öne çıkıyor. Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NICD) verilerine göre, ülkede yaklaşık 7,7 milyon HIV taşıyıcısı bulunuyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, 2022 yılı itibarıyla dünya genelinde yaklaşık 39 milyon kişi HIV taşıyor. Özellikle dikkat çeken bir istatistik ise her 5 HIV taşıyıcısından 1’inin Güney Afrika’da yaşıyor olması.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.