Connect with us

Sağlık

Aç Karnına Suyunu İçin Farkı Hemen Hissedeceksiniz! Hem Kilo Verdiriyor Hem Mikrobu Öldürüyor

Published

on

Yemeklere enfes bir lezzet katan ve dünya üzerinde en çok kullanılan baharatlardan biri olan kekik, aslında mucizevi bir ürün! Faydası saymakla bitmez ancak kekiğin yaş halinin suyunu düzenli olarak tüketmek, vücuda bir ilaçtan çok daha fazla fayda sağlıyor. Nasıl mı? İşte yüzyıllar önce insanların sağlık alanında kullanabileceğini keşfettiği kekiğin o mucizevi ilaç etkisi…

Kekik, şu anda ölü olan ve tıp alanında kullanılan Latince dilinde “thymus” kelimesinden geliyor. Güç ve kuvvet anlamına gelen bu kelime, dünyanın en kıymetli bitkilerinden biri olan kekiğin aslında ne kadar faydalı olduğuna dikkat çekiyor. Çünkü kekik, bilim insanları tarafından yapılan çeşitli test ve araştırmalara göre çok sayıda mikrobu öldürecek büyük bir güce sahip.

Daha önce de çok kez araştırmalara konu alan kekik, karvakrol isimli bileşenden tadını alıyor. Genellikle dünya mutfağında kendine yemeklerde yer bulan kekik, son yüzyılda kokteyl ve içeceklerde de sık sık kullanılıyor. Yaş hali de kuru hali de vücuda faydalı olan kekik, özellikle aç karnına tüketildiğinde vücutta bir hareketlenme başlatıyor!

Kekik Suyunun Vücuda Faydaları Neler?

Fenolik bileşenlere ev sahipliği yapan kekik, yapısı itibarıyla büyük bir antioksidan özelliklere sahiptir. Kekiğin suyunu içmek, bileşenlerin çözünmesinde faydalı olacağı gibi tüketilip hızla sindirilmesini de kolaylaştırır. Kekik suyu, vücutta serbest bulunan radikaller (eşleşmemiş iyonlar) ile savaşır. Böylelikle eşleşmemiş iyonların hasarını azaltmaya yardımcı olur.

Kekik suyu aynı zamanda solunum yollarının rahatlatılması için de kullanılmaktadır. Soğuk algınlığı ve boğaz ağrısı gibi şikayetlerde kekik suyunu sıcak bir şekilde tüketmek son derece faydalı olacaktır. Solunum yollarının rahatlatılması için de sıcak kekik suyunun buharını solumak insanların başvurduğu yöntemlerden biri.

Solunum yollarının yanı sıra, kekik suyunu çay gibi tüketmek, romatizma ağrılarına da iyi gelecektir. Bağırsaklarda bir detoks etkisi yaratan kekik suyu, ağrıların tedavisinde geçmişten bu yana kullanılan yöntemlerden biridir. Ayrıca hazırlamak ve ulaşmak son derece kolay olduğundan, hala kullanılan bir seçenektir.

Kekikle Kilo Vermek İçin Bunu Yapın!

Kekik ya da kekik suyunu salatalarda soslar içinde, çorbalarda, soğuk zeytinyağlı yemeklerde kullanabilirsiniz. Özellikle aç karna kekik suyu tüketmek hem iştahı bastırır hem de toksin ve ödem atarak zayıflamaya yardımcı olur. Ayrıca yemeklerden önce bir bardak kekik suyu içmek iştahınızı azaltarak porsiyonlarınızı küçültmenizi de sağlayacaktır.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.