Gündem

Almanya’da Doktorlar Sağlık Politikasını Protesto Ediyor

Published

on

Muayenehanesi bulunan uzman doktorlar da aile hekimlerinin gösterisine destek verdi. Virchowbund’un Berlin-Brandenburg Teşkilatının Başkan Yardımcısı Regine Held, hükümetin sağlık politikalarını eleştirerek, “Muayenehaneler kemer sıkma politikalarına, kan kaybetmeye ve yok olmaya mahkum ediliyor. Bu nedenle protesto ediyoruz.” dedi.

Held ayrıca Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’ın muayenehane işleten aile hekimlerinin ve uzman doktorların taleplerine duyarsız kaldığını belirterek özellikle ona öfke duyduğunu dile getirdi.

Berlin’de jinekoloji muayenehanesi bulunan Peter Rott, durumun giderek kötüleştiğini ve özellikle maddi olarak zorlandıklarını söyledi. Rott, “Lauterbach, muayenehane sahiplerinin çıkarlarına yeterince ilgi göstermiyor. Sürekli daha fazla hastaya bakmak zorunda kalıyoruz ve son ücret artışlarının enflasyonun altında kaldığını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Rott ayrıca muayenehane devri konusundaki zorluklara da dikkat çekerek, birçok meslektaşının muayenehanelerini kapatmak ve içindeki ekipmanları satmak zorunda kalabileceğini belirtti. Berlin’de sadece son bir yılda 150 aile hekimi muayenehanelerini kapattı, bu da hasta bakımında kötüleşmeye neden oldu.

Diğer eyaletlerde de benzer şekilde hükümetin sağlık politikalarını protesto etmek amacıyla birçok muayenehane kapalı tutuldu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trending

Exit mobile version