Connect with us

Sağlık

Arveles Diş Ağrısına İyi Gelir Mi? Kaç Dakikada Etki Eder?

Published

on

Arveles

Arveles, diş ağrısı çekenler için sıklıkla kullanılan ilaçlardan biridir. Günlük hayatta her insanoğlunun başına gelebilecek diş ağrıları kimi zaman çok şiddetli bazen de hissedilmeyecek şekilde ufak bir sızı da verebilmektedir. Kişilerin yaşam kalitelerini olumsuz yönde etkileyen diş ağrısı için Arveles’in yeri oldukça farklıdır.

Arveles Nedir?

Arveles, ateş dürücü ya da ağrı kesici olarak bilinen bir ilaç türüdür. İçerisindeki etmen maddelerde deksketoprofen yer almaktadır. Arveles özellikle hafif ya da şiddetli ağrıların tedavisinde kullanılabilen ve genellikle de diş ağrısı, baş ağrısı, adet sancısı, romatoid artrit gibi durumlarda kişiler tarafından tercih edilmektedir.

Arveles

Arveles İlaç Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Arveles dişlerdeki ağrıları azaltmak için kişilerin merkezi sinir sistemleri üzerinde etki göstermekte olan bir ilaçtır. Metamizol sodyum ile prostaglandinler adı verilen kimyasalların üretimini engelleyen bu ilaç vücutta iltihap ve ağrıya sebep veren pek çok süreci yönetmekte birebirdirler. Bu kimyasalların üretimini engelleyen Arveles en kısa zamanda diş ağrınızın hafiflemesine yardımcı olmaktadır.

Arveles Diş Ağrısına Kaç Dakikada Etki Etmektedir?

Arveles genel olarak ilk kullanıldığı andan itibaren ortalama 30 ila 60 dakikada içerisinde etkisini göstererek diş ağrısının hafiflemesine yardımcı olur. Fakat bu süre kişiden kişiye değişiklik gösterebildiği gibi diş ağrısının şiddetine, ilacın kullanıldığı doza ve kullanım şekline bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Arveles, bir bardak su ile alındığı zaman daha hızlı emilerek etkisini daha da çabuk gösterebilir.

Arveles

Arveles Nasıl Kullanılır?

Arveles her ne kadar eczanelerden ya da marketlerden kolayca alınsa da mutlaka bir hekim kontrolünde kullanılmasında fayda vardır. Yetişkinler için günlük maksimum doz 4 gram kadardır. Fazla kullanımlarda ciddi yan etkileri olabileceğinden çocuklardan mutlaka uzak tutulmalıdır.

Bunların yanında hamile ya da emziren kadınlar, mide ülseri veya astım hastaları gibi belirli sağlık sorunları bulunanlar için mutlaka doktor tavsiyesi şarttır. Arveles’in kullanımı esnasında ilacın etkisini arttırmak adına mutlaka alkol tüketiminden kaçınılmalıdır.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.