Connect with us

İlaç Sektörü

AstraZeneca, Covid Aşısı Olan Vatandaş Tarafından Mahkemeye Verildi

Published

on

İki çocuk babası Jamie Scott, AstraZeneca firması tarafından geliştirilen aşının neden olduğu bir kan pıhtısı sonucu beyin hasarı yaşadı ve bu durum onun çalışma kapasitesini kaybetmesine neden oldu. Tüketiciyi Koruma Yasası çerçevesinde açılan davada; aşının, bireylerin beklediğinden daha az güvenli olması sebebiyle “kusurlu” olduğunu iddia ediyor.

Covid aşılarıyla ilgili yapılan araştırmalar, milyonlarca hayatın kurtarılmasına katkı sağladığını öne sürüyor. Haziran 2022’de Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), AstraZeneca aşısının “18 yaş ve üzeri bireyler için güvenli ve etkili” olduğunu açıkladı.

80 Kişi Aşı Aleyhinde İddialarda Bulunmuştu

AstraZeneca aşısı nedeniyle zarar gördüklerini iddia eden yaklaşık 80 kişinin ardından bu yılın sonuna doğru başka bir iddianın daha açıklanması bekleniyor. Ancak ilk olarak Bay Scott’ın davasının görülmesi bekleniyor.

AstraZeneca ise durumla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Hasta güvenliği en büyük önceliğimizdir ve düzenleyici otoritelerin, aşılar dahil olmak üzere tüm ilaçların güvenli kullanımını sağlamak için açık ve katı standartları bulunmaktadır. Sevdiklerini kaybeden veya sağlık sorunları yaşayan herkese başsağlığı dileriz. Klinik araştırmalardaki deliller ve gerçek dünya verileri, Vaxzevria’nın (Covid-19 aşısı) sürekli olarak kabul edilebilir bir güvenlik profiline sahip olduğunu gösteriyor. Dünya çapındaki düzenleyiciler, aşılamanın faydalarının son derece nadir görülen risklerden daha ağır bastığını tutarlı bir şekilde belirtiyorlar.”

Çoğu davacı, hükümetin Aşı Hasarı Ödeme Planı (VDPS) çerçevesinde, zarar görenlere veya kayıplar yaşayan yakınlarına bir defaya mahsus, vergiden muaf 120.000 £ ödeme aldı.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.