Connect with us

Sağlık

Atatürk’ün Herkesten Sakladığı Gizli Hastalığı ve Berberi Mehmet’in Gizemi

Published

on

Atatürk'ün Gizli Hastalığı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün daha önceden hiç bilinmeyen bir rahatsızlığı ve bu konudaki belge sonunda Yaşar Gürsoy’un araştırmalarıyla gün yüzüne çıkarak aydınlık kazandı. 1917 yıllarının hemen başında başlayan sağlık sorunları Milli Mücadele dönemini etkilerken maydanoz yemenin ve kaplıca sularının iyileştirici etkisine inanan Atatürk gittiği Havza kaplıcalarında şifa aramıştır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün sağlık mücadelesi her daim onun kahramanlık hikayeleri arasında vardı. Fakat Yaşar Gürsoy’un araştırmaları neticesinde Atatürk’ün berberi olan Mehmet’e olan güveni ve onunla paylaştığı gizli bir rahatsızlık ilk kez belgelerle kanıtlanmış oldu.

Atatürk’ün Berberi kitabında bulunan bu bilgiler, Atatürk’ün böbrek rahatsızlığı ve kaplıca tedavilerine olan düşkünlüğünü de ele almış oldu. 1917 yılında başlayan bu sağlık sorunları, Milli Mücadele dönemini tamamen etkilerken Atatürk, Havza kaplıcalarında şifa aramıştır.

Atatürk'ün Gizli Hastalığı

Nutuk’u yazdığı dönemlerde yaşadığı kalp spazmı ve kalp krizi, onun sağlık durumunun ciddiyetini gözler önüne sererken Atatürk için asıl mesele vatan ve özgür yurttaşların geleceği olmuştu. Sıtma ve İspanyol gribi gibi hastalıklarla da savaşan Atatürk’ün siroz teşhisiyle karşılaştığı ve 1938 yılında hayatını kaybettiği bilinse de kasık fıtığı gibi bir rahatsızlığı da yaşadığı ve bunu gizli tuttuğu belgelerle kanıtlandı.

Kasık fıtığının tedavisi ve önemi, tıbbi açıklamalarla da desteklenirken Atatürk’ün bu rahatsızlığı doktorlarına danışıp danışmadığı ya da hangi tedavileri uyguladığı tam olarak bilinmese de, berberi Mehmet’e aldırdığı kasık bağı bu gizemi bir nebze de olsa aydınlatmaktadır.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.