Connect with us

Ekonomi

Bakan Işıkhan Asgari Ücrete Zam Bekleyenlere Kötü Haberi Verdi!

Published

on

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı itibarıyla geçerli olacak asgari ücrete dair önemli bir açıklamada bulundu. En son asgari ücrete Temmuz ayında zam uygulanırken, enflasyona vatandaşın ezdirilmeyeceği vurgusu yapıldı. Asgari ücrete yapılacak olan zam merakla araştırılmaya devam edilirken, yılda sadece bir kez zam yapılma ihtimali gündeme geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret üzerindeki çalışmalarla ilgili kritik bir açıklama yaptı. Yeni gelen açıklama sonrasında herkes asgari ücret zammını merak ederken, yine vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceği vurgulandı. Peki, asgari ücret kaç TL olacak? Asgari ücrete tek zam mı yapılacak? Ocak 2024’te asgari ücret kaç TL seviyesine kadar yükselecek?

Asgari Ücrete Tek Zam Geliyor!

Bakan Vedat Işıkhan, 2024 yılı asgari ücretine dair çeşitli açıklamalarda bulundu. Şu anda ücret politikası hedeflerinin vatandaşı enflasyona ezdirmemek olduğunu vurgulayan Bakan Işıkhan, asgari ücrete yine yılda tek bir zam yapılmasını planladıklarını belirtti. Enflasyonla mücadeleye devam ettiklerini vurgulayan Bakan Işıkhan, çalışanları koruma odaklı bir strateji uygulayacaklarını kaydetti.

Asgari Ücret Kaç TL? Asgari Ücret Nasıl Belirleniyor?

Temmuz ayında yapılan zamla birlikte asgari ücret, 11 bin 402 liraya yükseltilmişti. Bu yükselişin ardından herkes Ocak 2024’te ne kadar zam yapılacağını merak ederken, henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Asgari ücret, dahil olduğu yasalar gereği hem işçi hem işveren hem de hükümetten beşer temsilcinin bir araya gelmesiyle belirleniyor. Toplamda 15 kişiden oluşturulan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ise Aralık ayında toplam dört toplantı yaparak asgari ücrete karar veriyor. Söz konusu komisyonun yapacağı toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı da katılıyor. Bakanlığın belirlediği üyelerden biri başkanlık yaparken, en az 10 üyenin katılımı ile oylama yapılarak karar neticeleniyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.