Sağlık

Batonlu Yürüyüş Alzheimer’ı Yavaşlatabilir

Published

on

Araştırmada, 30 hafif ila orta şiddette Alzheimer hastası, çeşitli tedavilere tabi tutuldu. Bu tedaviler arasında fizyoterapi seansları ve müzik terapisi yer alıyordu. Hastaların yarısı, altı ay boyunca haftada iki kez Kuzey yürüyüşü yapmaya katıldı.

Sonuçlar yürüyüş yapan hastaların hafıza, dikkat süresi ve beyin işlem hızı açısından daha yüksek puanlar aldığını gösterdi. Ayrıca görsel-uzaysal muhakeme testlerinde daha iyi performans sergilediler.

Araştırmacılar, bu bulguların daha büyük çalışmalarla doğrulanması durumunda, Kuzey yürüyüşünün, hafif ila orta şiddette Alzheimer hastalığı olan kişilerde bilişsel bozukluğu yavaşlatmak için güvenli ve etkili bir strateji olabileceğini belirtiyorlar.

Alzheimer hastalığı, yaşlanan nüfusa bağlı olarak Birleşik Krallık’ta giderek artan bir sorun haline geliyor. Yaklaşık 900 bin kişi şu anda demans hastası olarak kabul ediliyor ve bu sayının 2040 yılına kadar 1,6 milyona çıkması bekleniyor. Alzheimer Derneği, İngiltere’de her üç dakikada bir kişiye Alzheimer teşhisi konulduğunu bildiriyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trending

Exit mobile version