Connect with us

Gündem

Bıçak Parası Skandalı Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi’ni Salladı

Published

on

Amida Haber’e verdiği röportajda Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Öden; Kulak-Burun-Boğaz (KBB) uzmanlarını “para karşılığı estetik ameliyat yapmakla suçladı ve diğer hastalara gereken ilgiyi göstermediklerini dile getirdi. Başhekim Öden, “Bu doktorlar bir yıl boyunca sadece estetik ameliyat yapmışlar gibi görünüyor. Diğer hastaları ihmal ediyorlar. Özellikle Silvan’dan gelen maddi durumu zayıf hastaları muayene etmiyorlar çünkü onların parası yok” dedi.

Bu skandalın ardından Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bir hafta boyunca Kulak-Burun-Boğaz (KBB) ameliyatlarının yapılmayacağını duyurdu. KBB uzmanları ise idarenin mobbing uyguladığını, sözleşmelerine aykırı olarak ilçelerde görevlendirildiklerini ve yaptıkları ameliyat ücretlerinin faturalı bir şekilde hastane veznesine yatırıldığını iddia ettiler. Ayrıca Serbesti.com.tr tarafından ulaşılan bazı hastalar, doktorların ifadelerinin aksine KBB bölümünde büyük bir rüşvet ağının bulunduğunu doğruladılar.

R.A. adlı bir hasta, estetik ameliyatı için hemşirelerin kamerasız alanlarda nakit para aldığını belirtti. KBB bölümünde ameliyat olduğunu söyleyen hasta ücreti nakit olarak hemşirelere ödediğini iddia etti.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.