Connect with us

İlaç Sektörü

Biontech Tarafından Geliştirilen Kişiselleştirilmiş mRNA Kanser Aşısıyla İyileşme Kaydedildi

Published

on

Adrian Taylor, Aralık 2021’de bademcik kanseri teşhisi aldı ve kemoterapi ve radyoterapi tedavileri ile bademcik tümörünü yendi. Ancak kanser daha sonra akciğere sıçradı ve doktorlara göre hayatta kalma şansı yoktu. Eylül’de mRNA kanser aşısının klinik deneylerine katılan Taylor, Liverpool’daki Clatterbridge Kanser Merkezi’nde tedaviye başladı. Aşının kanser hücrelerini öldüren bağışıklık hücrelerini harekete geçirdiği ve ilacın bağışıklık sisteminin kanser hücrelerine saldırmasına yardımcı olduğu belirtildi.

Taylor, ilk aşı dozunu Kasım’da aldı ve tedavi süreci boyunca düzenli olarak ilaç ve aşı kombinasyonunu aldı. Mayıs’ta yapılan görüntülemede, akciğerindeki tümörlerin büyük bir kısmının kaybolduğu ve en büyük tümörün boyutunun 4,6 santimetreye küçüldüğü gözlendi. Adrian Taylor’ın tedavisi, iki yıl boyunca devam edecek.

Bu tedavi, kanser hastalarına kişiye özel olarak üretilebilecek bir aşı ve ilaç kombinasyonu sunuyor. Klinik deneylerde elde edilen olumlu sonuçlar, mRNA aşısının kanser tedavisinde devrim yaratabileceğini gösteriyor. Ancak bu aşı Covid aşısı gibi önleyici değil, sadece kanser hastalarının tedavisinde kullanılıyor.

İngiltere’de şu anda baş-boyun kanserleri, melanoma, prostat, kolon ve rektum kanserleri gibi farklı kanser türleri için de mRNA aşısıyla ilgili klinik çalışmalar devam ediyor.

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.