Connect with us

Sağlık

Bitki Çayları için Korkutan Uyarı! Fazla Tüketildiğinde Zararı Çok

Published

on

Bitki Çayları

Soğuk algınlığı başta olmak üzere nezle, grip gibi hastalıklardan korunmak isteyenlerin tercih ettiği bitki çaylarının, dikkatli tüketilmemesi durumunda sağlığı felce kadar götürdüğü söylenmektedir. Bu konuda uzmanlar uyarı vermekten geri kalmamaktadır.

Son zamanlarda artış gösteren üst solunum yolu hastalıklarından korunmak için bitki çaylarına yine ön plana çıktı. Oysa ki uzmanlar bu konuda temkinli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunarak çayların karışım halinde tüketilmesi durumlarında kronik hastalığı olanların doktora danışmadan bu çaylardan içmesi şifa yerine ciddi yan etkilere yol açabileceğine inanmaktadır.

Farmakolog Doç. Dr. Zülfiye Gül, öncelikle üst solunum yolu hastalıklarında sıklıkla tüketilen bitki çaylarının ilaç gibi görülmemesi gerektiğine vurgu yapmakta.

Bitki Çayları

Bitki çaylarının bağışıklık sistemimizi güçlendirmemizi sağlayabildiğini söyleyen Gül, bu bitkilerin yüksek oranda antioksidan içerdiğini ve vücudumuzdaki toksinleri toplayıp atacak moleküllere sahip olduğundan bahsetti. Bunları kesinlikle ilaç niyetine kullanmanın tehlikeli olabileceğini sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Gül, ‘kış çayı’ adı altında karışım halinde satılan çaylara dikkati çekerek bunun önemli bir sorun olduğuna vurgu yaptı. Karışım çayların kimin tarafından hazırladığını ve içerisinde hangi bitkinin ne oranda olduğunu bilmediğimizi hatırlatarak aslında bu çayları tüketmenin faydadan çok zarara yol açabileceğini sözlerine ekledi.

Bir tansiyon hastası veya şeker hastası, sürekli aynı bitki çayını çok fazla dozda kullandığı takdirde ilacın emilme veya vücuttan atılma dozu etkilenebilmektedir. Bu bitkiler ilacın vücuttan atılımını ya da emilimini etkileyeceği için hastalığın seyrini de tamamen değiştirebilmektedir.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.