Connect with us

Gündem

Böbrek Nakil Merkezi’nde 4 Yılda 180 Hayat Kurtarıldı

Published

on

Merkez Başkanı Doç. Dr. Necattin Fırat, gerçekleştirilen nakillerin çoğunun canlı vericiden yapıldığını belirtirken, kadavradan nakil bekleyen 400 hastanın olduğunu ifade etti. Fırat, “Böbrek için canlıdan nakil imkanı var. Fakat bazı nakiller için canlıdan nakil imkanı yok. Kalp nakli için maalesef canlıdan nakil imkanı yok” dedi.

3-9 Kasım Organ Bağış Haftası dolayısıyla yapılan açıklamada, toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla hastaların nakil olması için organ nakli çağrısı yapıldı. Kadavradan organ bağışının düşük olduğuna vurgu yapılırken, hastanenin Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatih Altıntoprak, organ bağışının bazı hastalıkların tek tedavi yöntemi olduğunu belirtti ve halkın bilinçlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Hastalar Sağlıklarına Kavuştuğu İçin Mutlu

Hasta olan ve nakil sonrasında sağlığına kavuşan bireyler, organ bağışının önemine vurgu yaparak insanları bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Organ bağışının hayat kurtaran bir eylem olduğunu belirten hastalar, duyarlı vatandaşların organlarını bağışlamalarının hayat kurtarmada önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.