Connect with us

Sağlık

Böbrek Taşı İçin Geç Kalmayın! Erken Tedavi Edilmezse Sonu Böbrek Yetmezliği

Published

on

Böbrek Taşı

Böbrekte oluşan taşların tedavi süresinin geciktiğinde böbrek yetmezliği oluşabileceğinden söz eden Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Önder Çinar bu nedenle taş hastalığının mutlaka erken tedavi edilmesi gerekliliğinden söz etti.

Sıklıkla görülen ve dayanılmaz ağrılara neden olduğu bilinen börek taşlarının ihmal edilememesi gereken bir sağlık sorunu olduğunu söyleyen Üroloji Uzm. Doç. Dr. Önder Çinar önemli bilgiler vermekten geri kalmadı.

Böbrekte oluşan tüm taşların tedavi edilmemesi gerekmediğini belirten Çinar, hastada yan ağrısı, idrarda kanama gibi şikayetler ortaya çıktığında böbrek fonksiyonlarında bozukluk, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları, hastanın günlük aktivitesini bozan durum gibi şikayetler daha da belirginleştiğinde kişinin taşlarının tedavi edilmesi gerektiğini kaydetti.

Kişinin gün içinde sıvıyı fazla tüketmesiyle, parmak uçlarında zıplamasıyla küçük taşları düşürmesi mümkün olmadığını belirten Çinar, 6 milimetreden büyük taşları veya böbreğin alt kısmında yer alan taşları 1, 1,5 santimetre uzunluğundaki taşları kendiliğinden düşürmenin çok zor olduğunu sözlerine ekledi.

Çinar ayrıca Kişide yan ağrısı, idrarda kanama, bulantı, kusma gibi durumlar olduğunda kişide taş hastalığı olabileceğini düşünmek gerekir. Günlük sıvı tüketimi az olduğunda, özellikle coğrafi bölgelerde, Karadeniz Bölgesi’nde ya da güney bölgelerde yaşayanlarda taş hastalıkları sık görüldüğünü ifade etti.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.