Connect with us

Sağlık

Bu 7 Besini Doyana Kadar Yeseniz Bile Kilo Verdiriyor!

Published

on

Mevsim geçişiyle birlikte ortama uyum sağlamaya çalışan vücudumuz bazen bizi yemek yemeye yönlendirebilir. Bu genellikle içgüdüsel bir davranış gibi görünse de bazen mevsim geçişlerinin getirdiği karamsal duygular, daha fazla açlık hissetmeye ve yemek yiyerek kendimizi iyi hissetmemize neden olabilir. Böyle dönemlerde yemek konusunda iradeli davranabilmek zordur ancak doğru yiyeceklerin seçimi bu iradesizliğe karşı yapılabilecek en iyi savunmadır!

Kasım ayında yetişen lezzetli sebzeler ile diyet yapmak, kilo vermenin en mantıklı diyet yöntemlerinden biridir. Hatta öyle ki bu sebzeler diyetisyenlerin de diyet listelerinde en çok tercih ettiği sebzelerdir. Sonbahar mevsiminin meyve ve sebzeleriyle kilo vermek lezzetli olacağı gibi bir o kadar da vitamin ve antioksidan bakımından faydalı olacaktır. İşte kilo vermek isteyenlerin Kasım ayında tüketebileceği o lezzetli meyve ve sebzeler…

Elma

Her dönem yetişen ve sarı, kırmızı ya da yeşil fark etmeksizin son derece lezzetli bir meyve olan elma, adeta insanı tok tutması için yaratılmış! Su ve lif açısından bir hayli zengin olan elma, kilo vermek isteyenlerin diyetinde mutlaka olması gereken bir meyve. Yulaf ezmesiyle, smoothie’lerde ve salatalarda tüketmek tok tuttuğu gibi kilo vermeye de yarıyor.

Nar

Kasım ayının favori meyvelerinden biri olan nar bağırsaklar için son derece faydalı bir meyvedir. İçeriği sayesinde bağırsakları baştan sona temizler. Çeşitli içeceklerde, salatalarda, yulaf ezmesinde tüketilebilirve aynı zamanda suyunu sıkmak da en çok tüketilen hallerinden biridir.

Balkabağı

Sonbaharın en popüler yiyeceği olan balkabağı, güçlü bir antioksidan olan A vitamini ve lif açısından oldukça zengindir. Kilo vermek isteyenlerin kaçamak olarak tatlısını dahi az şekerli tüketebileceği balkabağı kesinlikle diyetlerde yer alması gereken bir ürün.

Acı Biber

Acı biber her ne kadar iştah açıcı olarak bilinse de kilo verme amacıyla da diyetlerde kullanılan bir ürün. Özellikle yağsız yoğurtlarda çokça tüketilir. Protein ve karmaşık karbonhidratlar içeren yapısıyla acı biber, protein içeren bir akşam yemeğinde mutlaka tüketilmesi gereken tok tutan bir baharat.

Yulaf Ezmesi

Her diyetin olmazsa olmazı yulaf ezmesi, beta-glukan içeren yüksek lifli bir üründür. Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olduğu gibi uzun süre de tok tutar.

Brüksel Lahanası

Karnabahar, karalahana, lahana, brokoli ve Brüksel lahanası Kasım ayının en faydalı yeşil turpgilleri olarak öne çıkmaktadır. Vücuttaki iltihabı ve ödemi atarak hem kilo verdirir hem de yağ yakmaya yardımcı olur.

Tatlı Patates

Kilo vermek adına öne çıkan bir diğer Kasım sebzesi de tatlı patates! Beyaz patatese kıyasla bolca lif içeren ve düşük kalorili tatlı patatesin her türlü hali, kilo vermeye yardımcı oluyor. Püresi, kavurması ya da çorba hali bu mevsimde tüketilmesi gereken faydalı besinlerden biri olarak öne çıkıyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.