Connect with us

Sağlık

Bu Besinler Her Derde Deva! Hem Gripten Koruyor Hem Direnci Arttırıyor

Published

on

Besinler

Sonbaharın gelişiyle birlikte birçok kişi soğuk algınlığı ve griple mücadele etmeye başladı. Hastalıklardan korunmak adına ise şimdiden bağışıklığı güçlendirici ve vücut direncini arttırıcı besinler daha da ön plana çıktı.

Sonbahar mevsiminde kalabalık ve kapalı mekanlarda virüslerin kolayca bulaşabilmesi ve havadaki ani ısı değişiklikleri, soğuk algınlığı ve gribe davetiye çıkarabiliyor. Bağışıklığın daha da güçlendirilerek vücut direncinin artırılması adına sağlıklı beslenme bir adım daha ön plana çıkıyor.

Bu konuda bazı bilgilendirmelerde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Nilay Kayım, vücut direncini daha da artırmak adına vitamin, mineral ve antioksidandan zengin bazı besinler ile sonbahar döneminde bu gıdaların sıklıkla tüketilmesinin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabileceğinden söz etti.

Şifa Kaynağı Olan Besinler

Kabak Çekirdeği

Oldukça zengin ve mineral içeriğiyle hastalıklardan korunmaya katkı sağlayan kabak çekirdeğinin içerisinde doğal olarak bulunan triptofan ve yüksek magnezyum sayesinde uyku kalitesi de artabiliyor.

Mandalina

C vitamini ve antioksidanlardan zengin içeriğiyle bağışıklık sistemini virüslerden ve bakterilerden korumaya yardımcı olurken, vücutta stres yaratan maddeleri azaltarak da hastalıklara karşı birebir koruma sağlıyor.

Besinler

Kefir

Protein, kalsiyum, magnezyum ve B12 bakımından zengin olan kefir, bağırsak ve bağışıklık sistemini tamamen destekliyor.

Zencefil

Solunum sistemiyle ilgili hastalıklara sebep olan bazı virüslerle savaştığı söyleniyor.

Pırasa

Pırasa, düşük kalori içermesine karşı bağışıklığı güçlendirici zengin vitamin ve mineralleriyle hastalıklardan korunmada önemli bir fayda sağlıyor.

Yulaf

Yulaf içerisinde bulunan lifler ve beta glukan, bağışıklık sistemini uyararak hastalıklara karşı koruma sağlıyor.

Balık

Balık, vücutta iltihabi duruma neden olan maddelerin üretimini engelleyerek bağışıklık sistemini destekleyen Omega-3 açısından son derece zengin bir besin kaynağıdır.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.