Connect with us

Sağlık

Bu Diyet Göbeği Tamamen Eritiyor! Yaşlanmaya Bağlı Yağ Birikimini de Azaltıyor

Published

on

Akdeniz Diyeti

JAMA Network Open’da yayınlanan çalışmanın sonuçlarına göre, enerjisi azaltılmış (düşük kalorili) Akdeniz diyetinin ve artan fiziksel aktivitenin, yaşlanmaya bağlı kilo alımını ve kas kaybını azalttığı üzerinde görüş bildirildi.

Araştırma için aşırı kilolu veya obezite ve metabolik sendromu olan toplam 1.521 orta yaşlı ve yaşlı katılımcı öncelikle iki gruba ayrıldı.

İlk grup, kalori alımını %30 azaltırken ve fiziksel aktivitelerini arttırırken Akdeniz diyetini uygulamaya soktu. İkinci grup ise kalori kısıtlaması veya fiziksel aktivitede değişiklik olmaksızın Akdeniz diyetini uyguladı.

Araştırma sonuçlarında ilk gruptaki katılımcılar üç yıllık deney boyunca vücut kompozisyonlarında büyük değişiklikler yaşayarak diyeti takip ettikten yalnızca bir yıl sonra göbeklerindeki yağ kütlelerinde %5’in üzerinde kayıplar gözlendi.

Akdeniz Diyeti

Beslenme uzmanı ve diyetisyen Ilana Muhlstein, Fox News Digital’e Akdeniz diyetinin “yıllardır dünyadaki en sağlıklı diyet olarak lanse edildiğini” söyleyerek bu konunun üzerine gidilmesini istedi. Beslenme uzmanı, diyetin “harika yönlerinin” fasulye, baklagiller, tam tahıllar, sağlıklı yağlar, tohumlar, kuruyemişler ve balık merkezli ana yemekleri içerdiğinden de söz etti.

Enerjisi azaltılmış Akdeniz diyeti, daha fazla protein içermesi, daha az ilave şeker içermesi ve kurutulmuş meyve yerine daha fazla miktarda taze sebze veya meyve içermesi sebebiyle bunu başarabildi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.