Connect with us

Sağlık

Bu Yiyecekleri Sakın Buzdolabında Muhafaza Etmeyin! Tükettiğiniz Anda Zehirlenebilirsiniz

Published

on

Yiyecek ve içeceklerimizi uzun ömürlü olması ve bozulmamaları için  genellikle buzdolabında muhafaza etmeyi tercih ederiz. Ancak bazı besinler, buzdolabında muhafaza etmeye pek de uygun değildir. Çünkü bazı besinler, buzdolabına konulduğunda ve muhafazası soğuk ortamda yapıldığında organik özelliklerini yitirir. Bakteri dahi üreten bu gıdaların bozulduğunu anlamak da genellikle imkansız olduğundan, en başında buzdolabında saklamamak gerekmektedir.

Besinlerimizi sağlıklı ve uzun ömürlü olabileceği şekilde muhafaza etmek son derece önemlidir. Bunun için genellikle buzdolabı kullanılsa da bazı besinlerin bu şekilde muhafaza edilmesi sakıncalıdır. Peki, buzdolabında muhafaza edilirse sağlık için tehlike oluşturabilecek bu ürünler hangileri?

Buzdolabında Muhafaza Edilmemesi Gereken Yiyecekler

Vücudumuzun sağlığını koruyabilmek için tükettiğimiz yiyecekler bir hayli önemlidir. Sağlıklı ve dengeli beslenebilmek için tükettiğimiz bu yiyecekler, doğru saklama koşullarında muhafaza edilmelidir. Bazı yiyecekler buzdolabında muhafaza edilmeye uygun değilken, bazı yiyecekler de sadece soğuk hava koşullarında korunabilirler.

Belli başlı yiyeceklerin buzdolabında saklanması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Ancak her gün tükettiğimiz bazı ürünler, kesinlikle buzdolabında saklanmaya uygun değil. Peki buzdolabında saklanmaya uygun olmayan bu ürünler hangileri?

Kahve!

Her sabah kendimize gelmek için tükettiğimiz kahveyi buzdolabında muhafaza etmek son derece yanlış. Buzdolabı kahvenin hem tadını hem de görüntüsünü bozar. Bu nedenle de kahvenin lezzetini değiştirerek olması gereken tattan uzaklaştırır.

Sarımsak

Vücut için bir şifa ve ve antioksidan kaynağı olan sarımsak, antibakteriyel bir etkiye sahiptir. İçindeki bu faydalı vitamin ve mineralleri tutabilmesi için sarımsağın kuru ve serin bir yerde tutulması gerekir. Buzdolabında saklandığında ise 2 gün içinde bakteri üretmeye başlar. Bu nedenle sarımsak da yine buzdolabı dışında muhafaza edilmelidir.

Patates

Şüphesiz genç, çocuk ya da yaşlıların en sevdiği sebzelerden biri olan patates, buzdolabında muhafaza edildiğinde adeta zehir saçıyor! Buzdolabında bir günden fazla kalan patates aslında yapısal olarak bozulsa da bunu görünümüne yansıtmaz. Bu nedenle de bağırsaklarda çeşitli hastalıklara neden olabilir.

Domates

Bu listede belki de en şaşıracağınız ürün domates! Yıllardır herkesin buzdolabında muhafaza ettiği domates, aslında buzdolabının soğuk havasından dolayı organik yapısını kaybeder. Yavaşça kabukları kırışmaya ve bakteri üretmeye başlar. Bu hale gelen domatesler sindirim hastalıklarına sebep olacağından buzdolabında saklamamak oldukça önemlidir.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.