Connect with us

Sağlık

Cevizi Bir Gece Suda Bekletenler O Hastalıkların Şifasını Buluyor

Published

on

Ceviz

Hem ara öğünde hem tatlılarda hem de salata ve mezelerde kullanılabilen mucizevi bir besin olan cevizin faydaları bitmek bilmiyor. Bir bardak suyun içerisine bir tam ceviz koyularak bir gece bekletildiğinde elde edilen ceviz suyunu düzenli tüketenler birçok faydasını görüyor.

Bir bardak suyun içine bir tam ceviz koyup bir gece bekletilerek elde edilen ceviz suyunun pek çok faydası ortaya çıktı. Sindirim sistemi için büyük bir destekçisi olan ceviz ayrıca kabızlığı gidererek gaz problemleri ile şişkinlik gibi rahatsızlıkları da önlemektedir.

Adet dönemi düzensiz olan ve sancılı geçen kadınların, bu dönemi daha rahat geçirmesini sağlayan ceviz, Emziren kadınlar ya da hamileler için de oldukça önemlidir.

Ceviz

Hamilelik döneminde fazla kilo alımını engelleyen ceviz için emziren annelerde ceviz suyundaki vitaminler süt yoluyla bebeğe de geçmektedir. Bu dönemde bebek için gerekli olan vitaminler doğal bir yolla alınmış olmaktadır.

İçeriğindeki vitaminler ile beyindeki fonksiyonları güçlendirerek ileride Alzheimer gibi beyin rahatsızlıklarına yakalanma riskini de düşürmektedir. Ceviz suyu, kilo vermeye de yardımcıdır. İçerdiği protein özleriyle vücudun yağ yakmasını hızlandırır ve böylece özellikle istenmeyen bölgelerdeki yağ birikimine etki etmektedir.

Metabolizmayı da hızlandırdığı için, kilo vermeye çalışanların her gün aç karnına bir bardak ceviz suyu içmesi önerilmektedir. Tiroit değerlerini de düzenleyen ceviz, cildin yumuşamasını, sıkılaşmasını ve daha sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlamaktadır. Sivilce ya da akne gibi cilt problemlerinin tedavisinde de kullanılmaktadır.

Ceviz suyu, uyku problemi çekenler için de oldukça önemlidir. Sakinleştirici etkisi ile uyumadan önce içilen ceviz suyu, daha kaliteli bir uykuya dalmanıza yardımcı olmakta ve hayat kalitenizi yükseltmektedir.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.