Connect with us

Ekonomi

ÇKS Sistemine Kayıtlı Çiftçiye İkramiye Geliyor! Yeni Yılda Emekliye Sürpriz Bitmiyor

Published

on

Çiftçi Emekli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyetin 100’üncu kuruluş yıldönümü sebebiyle emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamayan Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçiler içinde hazırlık yaptığı kaydedildi.

Emeklilere 5 bin liralık ikramiye verilmesi uygulamasında çalışan emekliler kapsam dışarısında bırakılmışlardı. ÇKS Sistemi’ne kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için kapsam dışarısında yer almışlardı.

Yaklaşık 1.6 milyon emekli çiftçi de bu uygulamadan yararlanamamıştı.

Emekli çiftçiler AK Partili milletvekillerini adeta telefon yağmuruna tutarken taleplerinin karşılanması istendi. AK Parti grubu ve parti yönetimi, vatandaştan gelen bu talepleri Erdoğan’a iletti.

Çiftçi Emekli

ÇKS sistemine kayıtlı emekli çiftçiler ile ilgili bir düzenleme yapılmasının doğru olacağı kaydedildi. Karadeniz gezisi sırasında çay üreticileri de ikramiyeden yararlanamadıklarını, bununla ilgili bir düzenleme yapılmasına ilişkin beklentilerini iletmişlerdi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, önceki gün yaptığı açıklamada, emeklilere yapılacak 5 bin liralık ikramiyeden faydalanabilmek için ziraat odalarındaki kaydını sildirmek isteyen çiftçilerin sayısının arttığını söylemişti.

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.