Connect with us

Gündem

Covid Vakaları Artıyor: Bir Milyonun Üzerinde Covid-19 Aşısı Yapıldı

Published

on

Başta bakım evlerinde yaşayanlar olmak üzere, risk altındaki gruplar öncelikli olarak aşılandı. Ayrıca 11 Eylül’de başlayan sonbahar kampanyası çerçevesinde 2 milyon 808 bin 234 kişiye grip aşısı yapıldı ve bu süreçte birçok kişi, grip aşısı ile birlikte Covid aşısını aynı anda aldı.

NHS İngiltere’nin Aşı ve Taramadan Sorumlu Genel Müdürü ve Ulusal Direktörü Steve Russel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Covid ve grip aşı programımızla bu hızlı başlangıcı gerçekleştirmek büyük bir başarıdır. Şu ana kadar bir milyondan fazla insan aşılandı. Bu hafta, yüz binlerce kişi daha aşılarını yaptırmak için rezervasyon yaptırdı. NHS, bir kez daha hayat kurtaran aşıları sunmak için elinden geleni yapmaktadır. Personel, kış ayları yaklaşmadan önce mümkün olan en fazla sayıda uygun kişinin hayati koruma tedbirlerini almasını sağlamak için daha fazla aşı merkezinde her zamankinden daha sıkı bir şekilde çalışmaktadır.” dedi.

Vakalar Artıyor

20 Temmuz’da hastanelerde 1.000’in biraz üzerinde olan Covid hastası sayısı, ağustos sonuna gelindiğinde 2.500’e yükseldi. 17 Eylül itibarıyla ise bu sayı 2.800’e çıktı. Bu hızlı artış, National Health Service (NHS) tarafından aşılama programının hızlandırılmasına yol açtı.

NHS, hastalıktan en fazla risk altında olan bireyleri korumak amacıyla bugüne kadar 4.616 bakım evine Covid aşısı dağıttı. Geçen hafta ise temel sağlık sorunları olanlar ve 65 yaş üstü gibi savunmasız yetişkinlere, yaklaşık 1,5 milyon davetiye gönderilerek aşı olmaları teşvik edildi. Şu ana kadar NHS web sitesi, uygulaması aracılığıyla veya 119’u arayarak bir milyondan fazla Covid aşı randevusu alındı.

Ücretsiz grip aşısından yararlanma hakkına sahip 30 milyondan fazla kişi bulunurken 20 milyondan fazla kişi NHS Kış Aşılama Programı aracılığıyla Covid aşısı alabiliyor. Program kapsamında aşılama hakkı olanlar arasında 65 yaş ve üzeri bireyler, bakım evi sakinleri, ön saflarda görev yapan sağlık ve sosyal bakım personeli, hamileler, altta yatan sağlık sorunları bulunanlar, ücretsiz bakıcılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin ev temasları bulunuyor. NHS, bu kış kendilerini korumak için uygun olan herkesi Covid aşılarını mümkün olan en kısa sürede rezerve etmeye davet ediyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.