Connect with us

Ekonomi

Cuma Günü Hesaplara Para Yattı! 170 Milyon TL Tarımsal Destek Ödemesi Yapıldı

Published

on

Tarım ve Orman Bakanlığı Kasım ayında da her hafta Cuma günleri tarımsal destek ödemesi yatırmaya devam ediyor. Ekim ayında mazot ve gübre desteğine ek her hafta Cuma günleri ödeme yapmaya devam eden bakanlık, bu kapsamda Kasım ayında da ödeme yatırıyor. Kasım boyunca her hafta Cuma günleri devam edecek olan ödemelerin ikincisi 10 Kasım’da yapılırken gözler şimdiden ayın üçüncü tarımsal destek ödemesinde.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi X hesabı üzerinden yapılan yeni bir paylaşımda, tarımsal destek ödemelerinin yatırıldığı duyuruldu. Hangi alt başlıkta ne kadar ödeme yapıldığı da belli olurken, çiftçiler hesaplarını kontrol etmeye çoktan başladı. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 10 Kasım Cuma yatırdığı tarımsal destek ödemesi ne kadardı? Kaç TL ödeme yapıldı? Çiftçiler tarımsal destek ödemesi sorgulaması nasıl yapabilecekler?

Kasım Ayının İkinci Tarımsal Destek Ödemesi Yattı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her hafta Cuma günleri hesaplara yatırılan tarımsal destek ödemesi yattı. Ayın ikinci tarımsal destek ödemesinin hesaplara yattığına dair duyuru ise Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden geldi. Yapılan duyuru kapsamında hangi kalemde ne kadar ödeme yapıldığı da öğrenilmiş oldu. Toplamda 170 milyon 548 bin TL ödeme yapıldığını duyuran bakanlık, hangi alt başlıklarda destek verildiğini de paylaştı.

Kasım Ayı İkinci Tarımsal Destek Ödemesi Kaç TL?

Kasım ayının ikinci tarımsal destek ödemesi ayın 10’u itibarıyla Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı vatandaşların hesaplarına yatırıldı. Bu kapsamda, yapılan ödemelerin alt başlıkları ise şöyle oldu:

  • Bireysel Sulama sistemlerinin Desteklenmesi: 131 milyon 31 bin 386 TL
  • Kırsal Kalkınma Yatırım Desteği: 31 milyon 778 bin 714 TL
  • Uzman Eller Projesi Desteği: 7 milyon 737 bin 900 TL

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.