Connect with us

Ekonomi

Devlet Destekli Evlilik Kredisi Başvurusu! 150 Bin Lira Faizsiz Evlilik Kredisi Son Durum

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde gençlere faizsiz evlilik kredisi verileceğini müjdelemişti. Seçim sonrasında kurulacak olan Aile ve Gençlik Bankası üzerinden bu kredilerin verileceğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 yıl geri ödemesiz dönem uygulanacağını da vurgulamıştı. Seçimler tamamlanalı 5 ayı geçerken, tüm evlenecek gençler merakla evlilik kredisini araştırıyor.

Gençlerin merakla beklediği evlilik kredisine dair araştırmalar yine hız kazandı. Seçim öncesinde Cumhurbaşkanı’nın söz verdiği 150 bin lira faizsiz evlilik kredisinin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Evlenme hazırlığında olan gençlere verilecek olan kredinin çeşitli detayları belli olurken, gözler yapılan açıklamalara çevrildi.

Peki, devlet destekli evlilik kredisi başvurusu ne zaman başlayacak? 150 bin TL faizsiz evlilik kredisinin şartları neler? Faizsiz evlilik kredisinde yaş şartı olacak mı?

150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisinde Son Durum Ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde yaptığı flaş açıklamalar doğrultusunda evlenecek gençlere faizsiz evlilik kredisi verileceği öğrenilmişti. Yeni kurulacak olan Aile ve Gençlik Bankası üzerinden kredilerin kullandırılacağı duyurulurken, krediye dair çeşitli detaylar da belli oldu. Henüz kredinin ne zaman kullandırılacağı açıklanmazken, yaş şartı gibi kritik detaylara yanıt çeşitli bakanlardan geldi.

Faizsiz 150 Bin Lira Evlilik Kredisi Şartları Neler? Faizsiz Evlilik Kredisinde Yaş Şartı Olacak mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kurulacak olan Aile ve Gençlik Bankası ile faizsiz evlilik kredisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tüm çalışmaları tamamladıklarını aktaran Bakan Göktaş, artık Meclis’ten gelecek olan cevabı beklediklerini söyledi. Ayrıca, yeni yıl gelmeden evlilik kredisine dair ilk adımların atılacağını tahmin ettiğini söyleyerek başka bir takvim paylaşmadı.

Kredinin şartlarına da değinen Bakan Göktaş, 18-27 yaş gibi kriterlerin konuşulduğunu, ancak yine de net olmadığını ve Meclis’in yaş kriterlerine karar vereceğini vurguladı. Gelir, yaş, suç geçmişi gibi çeşitli kriterlerin uygulanacağını söyleyen Bakan Göktaş, daha fazla detay vermedi.

Faizsiz Evlilik Kredisi Ne Zaman Başlayacak?

Aile ve Gençlik Bankası’nın yeni yıldan önce kurulması beklendiğinden, faizsiz evlilik kredisinin de yeni yıldan önce açıklanması bekleniyor. Ancak yine de bir takvim belirlenmediğinden tarih konusu henüz netlik kazanmadı. Yeni evlenecek çiftlere verilecek olan evlilik kredisi, 48 ay vadeyle 24 ay geri ödemesiz ve faizsiz olarak kullandırılacak. Pilot bölge olarak da öncelikle deprem bölgesindeki gençler evlilik kredisinden faydalanacaklar.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.