Connect with us

Genel

Dijital Sağlık Hizmetleri Genişliyor

Published

on

Pandemi süreci, temel sağlık hizmetlerinde yaşanan aksamaların yanı sıra uzaktan sağlık hizmetlerinin de kritik bir öneme sahip olduğunu gösterdi. Sağlık Bakanlığı, bu zorlu dönemde hızlı bir reaksiyon göstererek öncelikle Covid hastalarına yönelik uzaktan sağlık hizmetlerini başlattı.

Geçtiğimiz yıl yayımlanan yönetmelikle, uzaktan sağlık hizmeti sunma yetkisi alan ve bu alanda hizmet vermeye başlayan özel kuruluşların yanı sıra, Sağlık Bakanlığı da aile hekimleri aracılığıyla uzaktan sağlık hizmeti sunmaya başladı.

Ankara merkezli Güven Hastaneleri grubu bünyesinde faaliyet gösteren One Dose Health, uzaktan sağlık hizmetleri alanında öncü girişimlerden biri olarak dikkat çekiyor. 2021 yılında kurulan ve 2022’de yetki belgesi alan ilk kuruluşlardan biri olan One Dose Health, mobil uygulamalar aracılığıyla vatandaşlara hizmet sunmaya başladı. Şirketin sunduğu hizmetler arasında uzaktan muayene, online reçete yenileme ve tıbbi ikinci görüş gibi çeşitli dijital sağlık hizmetleri yer alıyor.

Hedef bu alanda Türkiye’de henüz lisansı bulunmayan ‘Dijital Hastane’ hizmetini verebilmek. Güven Future ve One Dose Health Genel Müdürü Tolga Tuncer, bu yeni hizmetleri ve inovatif yaklaşımları, sağlık uzmanları ve hastalar adına esneklik, kolaylık ve erişilebilirlik olarak özetlerken, “Hastalar, mekân ve zaman kısıtlaması olmadan sağlık hizmetlerine erişebilirken, doktorlara da mekân ve zaman sınırlaması olmadan hizmet verebilme özgürlüğünü sağlayabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sigorta Şirketleri de Dijital Sağlık İstiyor

Tuncer, sağlık sektöründe maliyet ve insan kaynağının, özellikle artan nüfusla birlikte öncelikli sorunlar arasında bulunduğunu ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu: “Kurumlar, özel ve tamamlayıcı sağlık sigorta maliyetleri nedeniyle dijital sağlık hizmetlerini bir yan hak olarak sunmak istiyorlar.”

Sigorta şirketleri, sağlık hizmetlerini dijitalleştirmenin birinci basamakta yer almasını hedefliyor. Özellikle gençler, her türlü hizmeti online olarak alabildikleri bir dönemde, bireyler artık doktorlarıyla online görüşme talebinde bulunuyorlar. Elde ettiğimiz tecrübelerle 2024 yılında, dijital sağlık çözümlerimizi daha geniş kitlelere ulaştırarak koruyucu sağlık hizmetlerini küresel düzeyde sunmayı hedefliyoruz.

Fiziksel Muayene Kalkacak

Tolga Tuncer, One Dose Health’in hedefinin online muayene deneyimini en üst düzeye çıkarmak olduğunu belirtiyor. Şu anda akıllı telefonlar ve internet üzerinden erişilebilen uygulamalar hakkında konuşan Tuncer, “One Dose Health, akıllı medikal cihazlar ve sağlık durumu hakkında veri toplamak amacıyla entegre çalışan akıllı saat gibi cihazlarla birlikte çalışarak, uyku, nabız, vücut ısısı, kan şekeri, tansiyon, kilo gibi birçok veriyi sağlık uzmanlarına sunabiliyor. Sahip olduğumuz uzaktan izlem merkezimizde görevli doktor ve hemşirelerimizle 7/24 sağlık takibini yapabiliyoruz. Bu takip sayesinde hastaya özel, kişisel bir yaklaşım sergileyebiliyoruz” diyor.

Kronik Hastalıklar Öncelikli Olacak

One Dose Health’in öncelik verdiği bir diğer hizmet alanı, kronik hastalıklar. Özellikle hızla artan diyabet, obezite ve tansiyon gibi sağlık sorunlarına karşı mücadelede, One Dose Health bütünsel ve koruyucu yaklaşımlar sunuyor. Akıllı cihazlar aracılığıyla elde edilen kronik hastalıklarla ilgili veriler, hastaların yaşam kalitesini koruma amacıyla One Dose Health tarafından değerlendiriliyor.

İkinci Bir Görüş Çok Değerli

Karmaşık hastalıkların teşhisi veya tedavi konusundaki belirsizliklerde ikinci bir görüş almanın önemine vurgu yapan Tolga Tuncer, “Uzman doktorları bir araya getirerek ortak bir görüş elde etmek oldukça zor. Ancak dijital iletişim araçlarıyla ikinci görüş hizmetini sunabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.