Connect with us

İlaç Sektörü

Diyabetik Yaraların İyileşmesini Hızlandıracak Yeni Pansuman Geliştirildi

Published

on

Diyabet, yara iyileşmesini bozabilen çeşitli sorunlara yol açabilir. Bu, yaraların iyileşmesini zorlaştırabilir ve hatta amputasyona neden olabilir. Geleneksel pansumanlar yaranın kötüleşmesini önlemeye yardımcı olan uygulamalardır ancak yara iyileşmesini aktif olarak teşvik etmezler.

Yeni pansuman, keratinosit ve fibroblast adı verilen iki farklı rejeneratif hücre tipini içeriyor. Keratinositler cilt onarımında rol oynarken, fibroblastlar bağ dokusunun önemli bir bileşenidir.

Pansumanda bulunan manyetik parçacıklar, harici bir manyetik alan kullanılarak uyarılabiliyor. Manyetik alan, jel içindeki parçacıkların hareket etmesine neden olarak hücreler üzerinde mekanik stres oluşturuyor. Bu stres, hücrelerin büyümesini ve çoğalmasını teşvik ediyor.

Farelerde Önemli Bir Etki Oluşturdu

Araştırmacılar, yeni pansumanı farelerde test ettiler ve yara iyileşmesini önemli ölçüde hızlandırdığını buldular. Pansuman uygulanan yaraların, geleneksel pansuman uygulanan yaralara göre iyileşmesi iki kat daha hızlıydı.

Araştırmacılar, yeni pansumanı insan deneylerinde test etmeyi planlıyorlar. Pansuman başarılı olursa, diyabetik yaraların tedavisinde devrim yaratabilir.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.