Connect with us

Gündem

Domuz Kanı İle Yapılan Araştırma Sıçanlarda Yaşlanmayı Engelledi

Published

on

Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles’tan (UCLA) bilim insanları, genç domuz kanından elde edilen E5 adlı yaşlanma karşıtı terapötik maddenin sıçanlarda yaşlanmayı tersine çevirebildiğini iddia ediyor. GeroScience adlı bilimsel dergide yayımlanan yeni bir çalışma, bu maddeyle yapılan tedavinin sıçanların biyolojik saatini ortalama yüzde 70 oranında geri çevirdiğini ortaya koyuyor.

Araştırmacılar, E5’in karmaşık nanopartiküller ve genç domuz plazmasından oluşan özel bir formülasyon olduğunu belirtiyor. Bu formülasyonun, sıçanların kan, kalp ve karaciğer dokularının epigenetik yaşını belirgin bir şekilde düşürdüğü tespit edildi. Yapılan açıklamada, bu gençleştirme etkisinin beyindeki hipotalamus üzerinde de “daha az belirgin ama istatistiksel açıdan kayda değer” olduğu belirtildi.

Araştırmacı Steve Horvath, “E5’in epigenetik gençleştirme yönündeki etkisine inanmakta başta zorlandım. Ancak farklı laboratuvarlarda yapılan paralel çalışmalar, bulgularımızı güçlü bir şekilde destekliyor” dedi. Eğer insanlarda benzer bir etki görülürse, bu tedavinin 80 yaşındaki birinin 26 yaşına geri dönebileceği iddia ediliyor.

Bilim dünyası, gelecekte bu tür gençleştirme tedavilerinin hastalıkların başlama riskini azaltmada etkili olabileceği umudunu taşıyor. Ancak, çalışmanın yazarları, sıçanlarda elde edilen sonuçların insanlarda farklılık gösterebileceğine dikkat çekiyor. Şüpheci yaklaşımlara rağmen, bu tür tedavilerin geliştirilmesine odaklanan biyoteknoloji şirketi Yuvan Research Inc.’in de çalışmaya dahil olduğu belirtiliyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.