Connect with us

Ekonomi

Dün Hesaplara SED Ödemesi Yatırıldı! Kişi Başına Kaç TL Ödeme Yapıldığı Belli Oldu!

Published

on

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının bakımı ve ihtiyaçlarının desteklenmesi için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda her ay verilen düzenli destek ödemeleri arasında yer alan SED, belirli tarihlerde hak sahiplerinin hesaplarına aktarılıyor. Böylelikle de her ay dar gelirlilerin çocuklarının fırsatlarını eşitlemek için maddi destek sunulmuş oluyor.

Bakanlığın her ay dar gelirli hanelerin çocuklarına verdiği SED desteği Kasım ayı ödemeleri aktarıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabı X üzerinden yapılan bir paylaşımda ödemelerin yatırıldığı duyuruldu. Peki kaç TL ödeme yattı? SED ödemesi kaç TL? Ayın kaçında SED ödemesi yatırıldı?

Kasım 2023 SED Yardım Ödemesi Yattı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sosyal anlamda desteklenebilmesi adına Kasım ayında toplamda 582 milyon liralık SED ödemesi yatırıldığını duyurdu. Çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması adına verilen destek, 16 Kasım itibarıyla, yani dün hesaplara yatırıldı. Her ay ortalama 3000-4000 TL arasında verilen SED ödemeleri, bu ay da dar gelirlinin çocuklarının eğitim ve çeşitli ihtiyaçları için hesaplara yatırıldı.

Hesaplara Kaç TL SED Ödemesi Yatırıldı?

Aileleri yalnız bırakmadıklarını vurgulayan Bakan Göktaş, bu kapsamda SED’Den yararlanan çocuklar için ailelere 582 milyon lira yatırdıklarını aktardı. Yapılan ödemelerin tutarları ise şöyle oldu:

  • Okul öncesi için çocuğu olanlara 2.421 TL
  • İlköğretimde okuyan çocuk için 3.632 TL
  • Ortaöğretimde okuyan çocuk için 3.874 TL
  • Yükseköğrenimde okuyan çocuk için 4.358 TL
  • Ortaokula gitmesi gerekirken eğitimine devam etmeyen çocuk için 2.421 TL
  • Kurum bakımından ayrılan gençler için 1.937 TL
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.