Connect with us

Ekonomi

Emeklilere Yılbaşında Rekor Zam Geliyor! En Düşük Emekli Maaşı Herkesi Sevindiriyor

Published

on

Emekli Maaşı

TRT Haber sonunda emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam konusunda önemli detaylara yer verdi. İlk 4 ayın enflasyon verileri dikkate alındığında memur ve memur emeklilerinin yüzde 40.39’luk bir enflasyon farkı elde etmesi beklenirken yıl sonu verileriyle birlikte bu oranın yüzde 50’yi geçmesi muhtemel gibi görünmekte.

Emekliler için yapılacak zammın yalnızca ‘kök maaşları’ kapsıyor oluşu, fiilen milyonlarca emeklinin eline geçen parada hiçbir değişiklik yaşanmamasına sebebiyet verirken emeklilerin aylardır gösterdiği sert tepkilerin ardından hükümet kanadından yeni yılda yapılacak zamlara yönelik kritik bilgiler verildi.

İlk 4 ayın enflasyon verileri ile memur ve memur emeklisinin şimdiden yüzde 40.39’luk enflasyon farkı almaya hak kazandığı üzerinde durulurken yılın son iki ayının enflasyon verileriyle birlikte maaşlara yapılacak zammın yüzde 50’yi geçmesinin muhtemel olduğu kaydedildi.

Emekli Maaşı

Emekliler, memur ve memur emeklileri gibi toplu sözleşme dikkate alınarak bir artış almıyor olsa da, hükümetin 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere güçlü girebilmeyi hedeflemesi memur zamlarıyla benzer bir artışın da emeklilere verileceği iddialarını daha da güçlendirmekte.

Özellikle son olarak mart ayında artışa gidilen en düşük emekli maaşının seyyanen bir artış almasına kesin gözüyle bakılırken, yeni yılda belirlenecek asgari ücretle taban emekli aylığı arasında makasın da azaltılması hedeflenmektedir.

SGK Uzmanları, en düşük emekli maaşına yüzde 50 ile 60 arasında bir artış yapılmasının muhtemel olduğunu dikkat çekerek en düşük emekli maaşının 11 bin 250 lirayı bulması beklenmektedir.

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.