Connect with us

Ekonomi

Emeklilik Yaşı Tamamen Değişiyor! 2008-2015 Arasında Primler Yeniden Hesaplanıyor

Published

on

Emekli

Yeni düzenlemelerle birlikte 1 milyon vatandaşın yaşamını olumlu yönde etkileyecek yeni avantajlar belirlendi. Bunlar arasında en dikkat çekeni Bağ-Kur ve SSK primlerinin eşitlenmesi olacak. Bununla birlikte sosyal güvenlik sisteminin daha adil ve dengeleyici hale gelmesine katkıda bulunulacak.

Yapılacak olan yeni düzenlemeyle birlikte Bağ-Kur ve SSK prim sistemleri arasındaki gün farkı ortadan kalkacak. Prim ödeme süresinin eşitlenmesi, emeklilik sürecini hızlandırarak daha az prim ödeyen vatandaşların daha erken emekli olmalarına yardımcı olacak.

Özellikle Bağ-Kur’lu vatandaşların emeklilik hayalleri gerçekleşmiş olacak. Düzenlemeyle beraber prim günlerindeki düşüş, emeklilik sürecini hızlandırarak vatandaşların emekli olma hayalleri yeniden ön plana çıkacak.

Emeklilik hayali kuran Bağ-Kur’lu vatandaşlar için sevindirici yeni gelişmeler yaşanmakta. Şu ana kadar 9 bin gün olan prim ödeme şartı, yapılan düzenleme ile 7200 güne inmiş olacak. Bu adım, emeklilik için gereken prim gün sayısını azaltarak, daha erken bir emeklilik imkanı tanıyacak.

Emekli

Özellikle esnaf kesimi prim ödemelerini düşürerek daha erken emeklilik fırsatı sunacak. Yapılacak düzenleme sayesinde esnafların emeklilik için gereken prim gün sayısı, SSK’lı çalışanlarla eşit düzeye getirilecek. Bu sayede de esnaflar 9 bin gün yerine 7200 günle emekli olabilecekler.

Düzenleme sayesinde SGK’lı çalışanlar ile Bağ-Kur’lu çalışanlar arasındaki 1800 gün, yani 5 yıllık süre farkı ortadan kalkacak ve bu adımla beraber emeklilik için gerekli prim süresi eşit düzeye getirilecek.

2008’de yapılan sosyal güvenlik reformuyla belirlenen 7200 gün prim şartı, Bağ-Kur’lular için 9000 gün olarak uygulanmaktaydı. Yapılacak düzenlemeyle bu süre 7200 güne çekilecek ve emeklilik süreci hem daha erken hem de daha avantajlı hale gelecek.

Bağ-Kur’lu vatandaşlar, giriş tarihlerine göre belirlenen yeni düzenleme sayesinde emeklilik hayallerine bir adım daha yaklaşacak.

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.