Connect with us

Maaş

Enflasyon Farkı Açıklanınca Rakam Değişti! Memur Maaş Zammı Yüzde 50’yi Aşabilir!

Published

on

Memur maaşlarına Ocak 2024’te yapılacak zam hala netleşmedi. Memur-Sen’in yaptığı görüşmeler sonrasında Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun verdiği kararla memurlara ne kadar toplu sözleşme zammı yapılacağı açıklandı. Memurlara toplu sözleşmeleri görüşmeleri kapsamında Ocak 2024’ün ilk altı aylık dönemi için yüzde 15 zam yapılacak. Bu orana Ocak ayında açıklanacak olan enflasyon farkı da eklenirken, zam oranı hem sosyal yardımlarda hem de memurların maaşlarında etkili olacak.

Memur maaşlarının toplu sözleşme kapsamında yüzde 15 zamlanacağının öğrenilmesi sonrası hesaplamalar yapılmaya başlandı. Ocak ayında açıklanacak olan 6 aylık enflasyon farkının da ekleneceği zam oranında beklenti şimdilik yüzde 50. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan’ın da yüzde 50 zam beklediğini söylemesi üzerine hesaplamalar değişiklik gösterdi. Peki beklenti ne? Ocak ayında memur maaşları kaç TL zamlanacak?

4 Aylık Enflasyon Farkı Netleşti!

TÜİK tarafından yapılan yeni bir açıklamada 4 aylık enflasyon farkı netleşmişti. Vatandaşların yakından takip ettiği memur maaşlarının belirlenmesine çok kısa bir süre kaldı. 4 aylık enflasyon farkı ve yüzde 15 toplu sözleşme zammı yüzde 40.39 olarak hesaplandı. Henüz zammın yapılmasına 2 ay varken, şimdiden yüzde 40’ı aşması Bakan Vedat Bilgin’in beklediği yüzde 50’lik zammın daha fazla olabileceğini düşündürdü.

Memurlara Yüzde Kaç Zam Yapılacak?

Ocak 2024’te yapılacak olan zammın henüz ne kadar olacağı belli değil. Ancak, toplu sözleşmeden yüzde 15 zam yapılacağı duyuruldu. 6 aylık enflasyon farkının ekleneceği memur maaş zamlarında beklenti şimdilik yüzde 50. Eğer maaşlara yüzde 50 zam yapılırsa, şu anda 22 bin lira seviyesinde olan memur maaşı, 33 bin lira seviyesine çıkacak.

Merkez Bankası tarafından açıklanan enflasyon tahmini kapsamında beklenti yüzde 68. Eğer enflasyon yüzde 68 olarak gerçekleşirse, SSK ve Bağ-kur emeklilerine yüzde 40.27, memur ve emekli memur maaşlarına da yüzde 52 zam yapılacak. Bu durumda da maaşlar için ikinci rakam olan 34 bin lira civarı ortaya çıkıyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.