Gündem

Eris Varyantı Hızlı Yayılım Gösteriyor Ancak Düşük Ölüm Oranına Sahip

Published

on

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada, Eris varyantının 9 kişide tespit edildiği belirtildi. Ancak Bakan Koca, bu durumun endişe verici olmadığını ifade ederek mevcut tedbirlere devam edileceğini bildirdi.

Prof. Dr. Şenyiğit, Eris varyantının özelliklerini değerlendirirken, “Bu varyant çok hızlı bir şekilde hücrelere girebiliyor ve yayılabiliyor. Dolayısıyla bu varyantın yayılım özelliği çok fazladır. Şu ana kadar bilinen varyantlara göre daha fazla yayılma özelliği göstermektedir. Ülkemizde görülmesi son derece normaldir. Ancak endişe edilebilecek bir durum değildir.” şeklinde konuştu.

Ayrıca Eris varyantının ölüm oranının diğer varyantlara göre daha düşük olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Şenyiğit, “Eris varyantının oluşturduğu Covid-19 ile ilgili bulgular daha hafif seyretmektedir. Boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı ve ateş gibi belirtiler gösterebilir. Ölüm oranı diğer varyantlara göre çok düşük seyretmektedir.” dedi.

Prof. Dr. Şenyiğit, mevcut Covid-19 aşılarının Eris varyantına karşı direnç gösterdiğini belirterek yeni bir aşı önermedi. Ancak hastalık durumuna göre farklı yaklaşımların değerlendirilebileceğini sözlerine ekledi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trending

Exit mobile version