Connect with us

Gündem

Erkekleri Kapattılar! Sadece Erkekleri Öldüren Virüs İşte Böyle Bulaşıyor

Published

on

Son yıllarda yaşadığımız Korona virüs sonrasında Japon bilim insanlarından gelen açıklama herkesi şaşırttı! Bir süredir sosyal medyada yapılan “erkekler kapatılsın” şakası gerçek olurken, araştırmalara konu olan bir virüsün sadece erkekleri öldürdüğü keşfedildi. Keşfedilen virüs gündemde şok etkisi yaratırken, herkes virüsün nasıl sadece erkekleri öldürebildiğini merak etti. Peki, sadece erkekleri öldüren bu virüs nasıl bulaşıyor? Erkekleri nasıl öldürüyor? Erkekleri öldüren virüsün adı ne?

Son aylarda X (eski adıyla Twitter) gibi sosyal mecralarda “erkekler kapatılsın” gibi çeşitli şakalar yapılırken, şaka birden gerçek oldu! Sosyal medyada esprilerle aktarılan “erkekler kapatılsın” paylaşımları artarken, Japon bilim insanlarının keşfettiği bir virüs, şakayı adeta gerçeğe dönüştürdü.

Erkek Katili Virüs!

Japon bilim insanları uzun süredir yaptığı çalışmalar sonucunda tırtıllar üzerinde bir deney yaptı. Yapılan deneyin sonucunda virüsün sadece erkekleri etkileyecek şekilde evrimleştiği ortaya çıkarken, böcek popülasyonlarını etkilediğine de değinildi. Zararlı böcek türlerini yok edebileceği düşünülen virüs hakkında konuşan Japonya Ulusal Tarım ve Gıda Araştırma Örgütü araştırmacı ve çalışma yazarı Daisuke Kageyama, çok daha fazla bu tipte virüsün keşfedileceğini düşündüğünü söyledi.

Erkekleri Öldüren Virüs Nasıl Bulundu?

Japonya’da Miami Kyushu Üniversitesi’nde araştırma teknisyeni olarak görev yapan Misato Terao, virüsün nasıl bulunduğunu aktardı. Üniversitenin terasında hava alırken tırtılların bitkileri ve böcekleri farklı şekilde kemirdiğini gördüğünü söyleyen Terao, üzerinde çalışmalar yapması için tırtılları Yoshinori Shintani’nin laboratuvarına bıraktığını kaydetti. Shintani ise yaptığı çalışmalarda böceklerin hepsinin sadece dişi olduklarını fark etti ve çalışma alanındaki erkek ve dişileri çiftleştirdi. 13 nesil sonrasında bile çoğunun dişi olduğunu fark etti. Sadece 3 adet erkeğin hayatta kaldığını aktaran Shintani, virüsün erkek katili olduğunu söyledi.

Anneden Çocuğa Geçiyor!

Önceki tecrübelerini baz alarak tırtıl hücrelerindeki sitoplazmayı inceleyen Shintani, kati mikropların anneden çocuklara geçtiğini öğrendi! Virüsün tırtılların üremesine imkan sağladığı ancak erkekleri “işe yaramaz” hale getirdiğini kaydeden Shintani, dişilerin doğal seçilimde avantajlı olduğunu aktardı.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.