Connect with us

Sağlık

Erken Ölüm Riskini Azaltmak İçin Adım Sayısı Belirlendi! 10 Bin Adım Artık Tarih Oldu

Published

on

Adım Atmak

Daha iyi bir sağlıklı yaşam için uzmanlar her gün 10 bin adım atmanın önemine bir kez daha vurgu yaptı. İspanya’da yapılan bir araştırma neticesine göre; atılacak 8 bin 763 adımın kalp krizi riskini büyük bir oranda azalttığı söylendi.

Günde 10 bin adım atmanın sağlık açısından önemine vurgu yapan uzmanlar bunun önemine bir kez daha değinirken İspanyol bilim insanları da yaptıkları çalışmalar doğrultusunda bu sayının mutlaka böyle olması gerektiğinden söz etmediler. Yani aslında günde 10 bin adım atmakta sağlıklı kalmak açısından tek yol değil.

İspanya’nın Granada Üniversitesi’ndeki fizikçiler, günde sadece 2 bin 700 adım ya da 2 km kadar yürümenin genç yaşta hayatını kaybetme ya da kalp veya beyin damarlarında tıkanıklığın oluşma ihtimalini düşürdüğüne vurgu yaptılar.

Adım Atmak

Erken Ölüm Riski Daha da Azalıyor

110 binden fazla kişiyle gerçekleştirilen çalışmalarda günlük adımların ölüm nedenleri üzerindeki etkisi incelenirken Amerikan Kardiyoloji Koleji Dergisi’nde yayımlanan sonuçlarda; günde 2 bin 517 adım atan katılımcıların, günde sadece 2 bin adım atanlara göre erken ölüm riskinin %8 oranında azaldığını gözlemlediklerini söylediler.

Hollanda, İspanya ve ABD’den araştırmacıların katıldığı bir çalışmada ise kadınlarla erkekler arasında ideal adım sayısında bir farklılığa rastlanılmadı. Fakat daha hızlı yürümek, günlük toplam adım sayısından bağımsız olarak ölüm riskinin azalmasıyla bir bağlantısı olduğu ortaya çıktı.

Granada Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nden Prof. Dr. Francisco Ortega ise günde yaklaşık 10 bin adım atılmasının önemine vurgu yaparak bunun 19. yüzyılın sonlarında Japonya’dan geldiğini ancak henüz bilimsel bir dayanağının olmadığını söyledi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.