Connect with us

Gündem

Eskişehir Şehir Hastanesi’ne ‘HIMSS Seviye 6 Belgesi’

Published

on

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici, Eskişehir Şehir Hastanesi’nin, Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu (Healthcare Information and Management Systems Society – HIMSS) tarafından “dijital hastane” olarak tanınarak Seviye 6 Belgesi’ni almaya hak kazandığını açıkladı.

Bildirici’nin yazılı açıklamasında Eskişehir Şehir Hastanesi, dijitalleşme ve teknoloji kullanımı konusunda üst düzey bir performans sergileyerek HIMSS Seviye 6 Belgesi’ni elde ettiğine vurgu yapıldı.

Teknolojideki ilerlemelerin sağlık sektörüne olumlu bir şekilde yansıdığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici, Eskişehir Şehir Hastanesi’nin bu gelişmelere paralel olarak, makineleşen sağlık hizmeti yerine insan odaklı ve hasta güvenliğini öncelikli kılan bir yaklaşım benimsediğini vurguladı.

Bildirici, konuyla ilgili yaptığı açıklamada:

“HIMSS, dünya genelinde sağlık sektöründeki bilgi teknolojisi ve yönetim sistemlerinin en etkili şekilde kullanılmasını amaçlayan önemli bir kuruluştur. Bu kuruluş sağlık hizmetlerinin kalitesini, güvenliğini ve maliyet etkinliğini artırmayı hedefler. HIMSS Seviye 6 Belgesi ise bu amaçlara ulaşan kuruluşlara verilen prestijli bir ödüldür. Bu çerçevede, HIMSS Kıdemli Dijital Sağlık Danışmanı Ellen Klaus ve HIMSS Türkiye Yetkili Kuruluşu ekibinin katılımıyla gerçekleşen değerlendirme sürecinde, 15 Kasım Çarşamba günü hastanemizin dijital altyapısı incelenerek HIMSS Seviye 6 Belgesi verildi. Bu önemli başarıya ulaşmada, hastanenin dijitalleşme sürecine önemli katkı sağlayan Akfen Holding ve alt yüklenici Turkcell’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hastanemizi tebrik ederken elde edilen bu belgenin Türkiye’yi sağlık alanında Avrupa’da daha da başarılı kılma hedefimize katkı sağlamasını diliyoruz.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.