Connect with us

Sağlık

Ev İşi Yapan Kadınların Kansere Yakalanma Riski %32 Azalıyor

Published

on

Avustralya’da Sydney Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada günde 4,5 dakikalık yoğun fiziksel aktivitenin bazı kanser türlerine yakalanma riskini azalttığı ortaya çıktı. Uzmanlar özelikle bu tür girişimlerde alınacak sonuçların %32’ye varan bir kanser azaltma oranına sahip olduğunu yineledi.

Avustralya’daki Sydney Üniversitesi’nde görev yapan araştırmacılar, günlük yoğun fiziksel aktivite ile kanser riski arasında yaşanan ilişkiyi inceledi.

Hiç egzersiz yapmayan 22 binden fazla insanın 7 yıl boyunca gözlemlendiği araştırmada; günde 4,5 dakikalık yoğun fiziksel aktivitenin, fiziksel aktiviteyle alakalı kanser türlerine yakalanma riskini %32 oranında azaltabileceği yönünde görüş bildirdi.

Ev Kadınları Kanser

13 Kanser Türüne Yönelik İnceleme

Araştırmacılar ayrıca Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) fiziksel aktiviteyle alakalı olduğunu söylediği 13 kanser türüne yönelik incelemelerin yanında katılımcıların genel kanser riski oranlarını da el attı. Araştırmada kanser geçmişi olan kişiler yer almazken çalışmaya katılanların aktiviteleri, hareketi ölçen ve bileğe takılabilir cihazlar sayesinde takip edildiği kaydedildi.

Boş zamanlarında egzersiz yapmayan ve haftada ortalama 1 defa yürüyüş yapanların gözlemlendiği araştırmanın yaş ortalaması ise 62’ydi.

Yoğun Ev İşleri Daha da Azaltıyor

Sydney Üniversitesi Profesörü ve araştırmacı Emmanuel Stamatakis, daha önceki araştırmaların egzersiz yapmayan kişilerin kanser riskinin daha yüksek olabileceğini ortaya koyduğunu söyleyerek bu araştırmada “profesyonel olmayan yoğun egzersiz” biçimlerine odaklanıldığından söz etti.

Ev Kadınları Kanser

Yoğun ev işi, hızlı yürüyüş ve merdiven çıkma gibi kısa süreli aktivitelerin incelendiği araştırmada, fiziksel aktivitenin artmasıyla faydanın da arttığı ve söz konusu aktivitelerin çoğunun yaklaşık bir dakika sürdüğü ifade edildi.

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.