Connect with us

Sağlık

Evet Yakışıyor Ama Çok Tehlikeli! Balığın Yanında Sakın Bu Yeşilliği Tüketmeyin

Published

on

Genç, yaşlı ya da çocuk fark etmeksizin balık, her dönem tüketilmesi gereken oldukça önemli bir hayvansal besindir. Porsiyonu 140 gram olmak üzere haftada en az 1 kez yağlı balık 1 kez de daha az yağlı balık tüketmek uzmanların da önerdiği bir diyet. Beynin gelişiminde, hastalıklara karşı vücudun savunmasında ve hafızanın güçlendirilmesinde bir hayli etkili olan balığın tüketimi sırasında bazı noktalara dikkat etmek de bu yüzden oldukça önemli. Peki neden?

Yetişkin, yaşlı, genç ya da çocuk her hafta en az 2 kez tüketmemiz gereken balık ve deniz ürünleri, vücutta büyük faydalara sahip. Hafızanın güçlendirilmesi, bağışıklığın güçlendirilmesi, beynin gelişimi ve daha birçok faydası bulunan balık, aynı zamanda dikkatli de tüketilmesi gereken bir ürün.

Peki, balıkla birlikte hangi yiyecekler tüketilmemelidir? Balığın tazesi nasıl anlaşılır? 

Uzmanlardan Uyarı! Balık ve Rokayı Sakın Birlikte Tüketmeyin

Son derece lezzetli bir yeşillik olan balık, bilindiği üzere balıkla da bir hayli yakışıyor. Ancak uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarda her ne kadar yakışsalar da balık ve rokayı aynı anda tüketmek tehlikeli! Peki neden?

Roka, yapısı gereği yüksek miktarda demir içermektedir. Demir ise kalsiyum emilimini düşürür. Bu yüzden de aslında kalsiyum ve demir içeren ürünleri aynı anda tüketmek tehlikelidir. Balıkta bulunan kalsiyum, rokada bulunan demirle etkileşime geçebileceğinden, bu iki ürünü birlikte tüketmek aslında hem tehlikeli hem de balığın değerlerini düşürüyor.

Balığın Taze Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Taze balık seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bu noktalar şunlardır:

  • Gözü canlı ve dışa doğru bombeli olmalı.
  • Pulları canlı ve parlak olmalı; dokunulduğunda düşmemelidir.
  • Balığı kaldırdığınızda kuyruğu sarkmadan dik bir şekilde durmalıdır.
  • Kırmızı canlı solungaçlar, taze balığın bir göstergesidir.
  • Deniz kokmalı ve fleto edilmiş balık eti, bastırıldığında derisi eski haline dönmelidir.

Balık seçimi yaparken yukarıdaki detaylara dikkat edilmelidir. Çünkü balık her ne kadar sağlıklı ve faydalı bir besin olsa da taze olmadığında ciddi zehirlenmelere neden olabilir. Bu yüzden taze balık seçmeye ve yanında tükettiğiniz yeşilliklere dikkat etmeniz sağlığınız açısından oldukça önemlidir.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.