Connect with us

Sağlık

Evlerde Tüplü Ocak Kullanıyorsanız Bu Hastalık Sizi de Bulabilir

Published

on

Tüplü Ocak

Mutfakların vazgeçilmez aletlerinden biri olan ocaklarla ilgili olarak endişe verici bir araştırma ortaya çıktı. Avrupalı bilim insanları evlerdeki tüplü ocakların ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini saptadı.

Hollanda’daki Uygulamalı Bilimsel Araştırma Örgütü’nde görevli olan Piet Jacobs, tüplü ocaktan elektriği ocağa geçilerek ve doğru davlumbaz sistemi kullanılarak yemek pişirme esnasında ortaya çıkan toksik partiküller rahatlıkla ortadan kalkabilir uyarısında bulundu.

Tüplü Ocak

Uzmanlar özellikle tüplü ocakların çocuklarda astıma sebebiyet verebilecek toksik parçacıklar ortaya çıkardığını vurgulayarak 247 evde yapılan incelemelerde geleneksel ocak kullanılan evlerdeki nitrojendioksit oranlarının elektrikli ocak kullanılan evlere göre iki kat daha fazla olduğunu söylediler.

Nitrojendioksit seviyelerinin yüksek çıkmasının akciğerlere zarar verebileceğine de dikkati çeken uzmanlar, bu tip araştırmaların farkındalığı artırmak ve çocukları korumak için kritik bir öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.