Connect with us

Gündem

Fahrettin Koca Eris Varyantı Ve Sağlık Sektöründeki Gelişmelerle İlgili Konuştu

Published

on

Covid-19 vakalarının artış gösterip göstermediği sorusuna yanıt veren Bakan Fahrettin Koca, Türkiye’de Eris varyantına bağlı herhangi bir vakaya rastlanmadığını belirtti. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü laboratuvarlarının sürekli analizler yapıldığını söyleyen Koca, Omicron’un alt varyantlarının gözlemlendiğini ve bu bilgileri uluslararası topluluklarla paylaştıklarını açıkladı. Ancak Eris varyantına henüz rastlanmadığını belirten Bakan Koca, vatandaşların bu konuda endişe etmemesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Koca, “Şu an gözlemlediğimiz hiçbir varyantın virülansı yani hasta etme gücü, Omicron’dan daha yüksek değil. Vatandaşlarımızın rahat olmamaları için hiçbir neden yok. Gripten korunma yöntemlerini uygulamaya devam etmeliyiz” dedi.

Özellikle yaşlı ve kronik hastaların kalabalık ortamlarda aynı grip önlemleri gibi korunmalarını öneren Koca, hastalık belirtileri olanların maske takmalarını ve mümkünse diğer insanlarla temaslarını en aza indirmelerini tavsiye etti. Yeni bir aşı döneminin söz konusu olmadığını da açıkladı.

Hekim İstifaları İle İlgili Açıklamalar

Hekimlerin kamudan ayrıldığı ve yurt dışına gittiği iddiaları hakkında konuşan Bakan Koca, Beyaz Reform öncesi ve sonrası istifaları karşılaştırdı. Beyaz Reform’dan sonra istifaların %40 oranında azaldığını belirten Koca, istifa eden hekimlerin yurt dışına gitmediklerini çoğunun yandal uzmanlığa, üniversite kadrolarına, muayenehane açmaya veya özel sektörde çalışmaya yönlendiklerini söyledi. Sağlık sektörüne katkılarının başka alanlarda devam ettiğini vurguladı.

Bakan Koca ayrıca, “Beyaz Reformdan sonra kamu görevine dönen hekim sayısı 8 bini buldu. Özel sektörden devlete, muayenehaneden kamuya geçiş, üniversitelerden bahsetmiyorum, sadece Sağlık Bakanlığının sağlık kuruluşlarına geri dönen 8 bine yakın hekim oldu. Görevlerine de fiilen başladılar. Yani kamuya dönüş oldukça fazla. Bundan hiçbir endişemiz olmasın” dedi.

Son olarak, bazı ilaçların bulunamadığı veya ülkeden çekildiği iddiaları hakkında konuşan Bakan Koca, organ nakliyle ilgili bir ilacın piyasadan çekildiğini doğruladı. Ancak bu ilacın piyasada 5 farklı eşdeğer versiyonunun bulunduğunu belirten Koca, bu ilaçların yerli üretim olduğunu ve sorun yaşanmayacağını ifade etti. Fahrettin Koca, Türkiye’nin ilaç sektörünün sağlam bir konumda olduğunu vurgulayarak vatandaşların endişe etmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.