Connect with us

Sağlık

Fazla Kilolardan Kurtulmak İsteyenlere Öneri! Bu Çaylardan Uzak Durun

Published

on

Fazla Kilo

Fazla Kilo problemi sorunu artarak devam etmekte. Bu sebeple zayıflamaya çalışanların sayısı azımsanmayacak kadar fazla oldu. Üstelik hızlı kilo vermek isteyenler işin kolayına kaçarak çareyi bitkisel zayıflama ürünlerinde aramakta.

Özellikle kadınların büyük rağbet göstermesi sebebiyle zayıflama ürünleri pazarının her geçen gün büyüdüğünü belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Günebak bu konuda bazı açıklamalarda bulundu.

İnsanlar bitkisel zayıflama ürünlerini idrar söktürme, bağırsak boşaltma, gaz giderme, yağ emilimini baskılama, iştah kesme, metabolizmayı hızlandırma gibi çeşitli etkiler bekleyerek satın alsa da hepsindeki asıl amaç zayıflamanın gerçekleşmesidir. Bitkisel zayıflama ürünlerine ulaşım anlamında, bireylerin büyük çoğunluğu tanıdık ya da akraba, internet, televizyon ve radyo platformlarından bilgi edinmekte ve uygulamaya geçmektedir.

Ancak bitkisel ürün pazarının büyümesine paralel olarak bu ürünlerin bilinçsizce ve yaygın kullanımına bağlı ortaya çıkan istenmeyen etkileri bildiren olgu raporları da gün geçtikçe artmaktadır.

Fazla Kilo

Orijinal adı “La Jiao Shou Shen” olan Meksika biberi çekirdeği esanslı zayıflama hapı, diğer ismiyle “acı biber hapı” veya “biberiye hapı”nda bulunan “Sibutramin”in uykusuzluk, ağız kuruluğu, kabızlık, artmış kalp krizi riski ve inme gibi çeşitli yan etkilerinin olduğu artık kanıtlanmıştır.

Bitkisel zayıflama çaylarının bileşenine en fazla giren bitkinin laksatif (bağırsak boşaltıcı) etki amacı ile kullanılan sinameki olduğunu göstermektedir. Sinamekiyi sırası ile kuşburnu, ısırgan, rezene ve biberiye gibi idrar söktürücü (diüretik) etkisi olan bitkiler izlemekte.

Zayıflama amaçlı tercih edilen bu çaylar bir doktor ve bir diyetisyen denetiminde tüketilmesinde fayda vardır. Bu bitkinin içeriğinde bulunan etken madde kullandığınız ilaçlarla etkileşime geçebilir ve karaciğer hasarından (toksisitesinden), kalp sağlığı üzerinde çeşitli olumsuz yan etkilere kadar geniş bir perspektifte olumsuz etki yaratabilir.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.