Connect with us

Gündem

Gazzeli Doktor: Siviller Açlık, Salgın ve Susuzluktan Tehdit Altında

Published

on

İsrail’in hedef gözetmeksizin devam eden saldırılarında, Gazze’deki çocuk hastanesi dün iki kez vuruldu.

Gazze Şifa Hastanesi’nde görev yapan Doktor Fadya Malhis, TRT Haber canlı yayınında bölgedeki ve hastanelerdeki güncel durumu paylaştı.

Saatlerce yol kat edip bir şişe su bulma çabası içinde olduklarını ifade eden Malhis, “Un bulmak neredeyse imkânsız. Hastaneye gitmek ya da orada çalışmak bile sürekli bir hayati tehlike arz ediyor. Gerçek şu ki millet füzelerden ve saldırılardan kurtulsa dahi; açlık, salgın hastalıklar ve susuzluktan dolayı ciddi tehlikelerle karşı karşıya. Herkes bakımsız durumda. Feci bombardıman altındayız. Tehlike altındayız ve saldırılar gece gündüz hiç ara vermeden devam ediyor.” şeklinde konuştu.

“İnsanlar İlaçsızlıktan Ölecek”

Endonezya Hastanesi’nin yoğun saldırılara maruz kalarak bugün hizmet verememeye başladığını belirten Mahlis, şu açıklamalarda bulundu:

“Çocuk hastanemiz iki kez hedef alındı ama dünya sessiz kalıyor. Refah Sınır Kapısı’nda biriken yardımlar ancak biz öldükten sonra mı bize ulaştırılacak? Bebekler, yoğun bakımdaki hastalar ilaçsızlık ve yakıtsızlık nedeniyle hayatlarını kaybedecekler. Sağlık ocakları olmadığı için birçok çocuk gerekli aşılarını alamıyor. Üstelik bu aşıları saklamak için gerekli buzdolapları dahi bulunmuyor. Bu aşılar çocuklara yapılamaz.’’

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.