Connect with us

Sağlık

Gerçek Yaşınızı Ortaya Çıkarmanın 4 Yolu

Published

on

Gerçek Yaş

ABD’de de Stanford Üniversitesi’ndeki bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar çerçevesinde insanların biyolojik yaşlarından farklı olabileceği ve vücudun gerçek yaşını ortaya çıkarmanın tam 4 yolu olduğunu tespit etti.

Michael Snyder ve ekibi, vücudun bazı bölgelerinin nasıl olgunlaştığını belirlemek için metabolik, bağışıklık, hepatik (karaciğerle ilgili) ve nefrotik (böbreklerle ilgili) olmak üzere dört spesifik tip üzerinde araştırmalar yaptı.

Analistler, yaşları 34 ile 68 arasında değişen 43 sağlıklı erkek ve kadını iki yıl boyunca yakından izledi. Kapsamlı incelemeler sonucunda uzmanlar, yaşa bağlı sağlık sorunlarına neyin katkıda bulunabileceğini tahmin etmek için kullanılabilecek 608 molekül keşfederek bunları sınıflarına ayırdı.

Metabolik

Bu tanımdaki kişilerin metabolizmalarının hızlı yaşlanması sebebiyle kalp hastalığı, obezite ve tip 2 diyabet geliştirme olasılığı yüksek olduğu ve kiloya bağlı olarak da hastalıklar açısından daha yüksek risk altında bulunmasına rağmen metabolik yaş tipi olan bir kişi yine de çok daha genç birine göre daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip oldukları belirlendi.

Gerçek Yaş

Bağışıklık

Bağışıklık yaş tipi, bağışıklık sistemi vücudun geri kalanından daha hızlı yaşlanan bir kişiyi ifade etmektedir. Yılların ilerlemesi sıklıkla vücutta iltihaplanmaya neden olduğundan romatoid artrit, lupus, tip 1 diyabet ve multipl skleroz gibi otoimmün hastalıkların riskini arttırmaktadır.

Hepatik

Bu tipteki insanlar, kanın alkol ve uyuşturucu gibi zehirli maddelerden arındırılmasıyla görevli hayati bir organ olan, hızla yaşlanan bir karaciğerden oluşmaktadır. Hızlı yaşlanma, kişi yaşlandıkça karaciğerin düzgün çalışma kabiliyetini azaltır ve siroz hastalığına karşı aşırı duyarlı hale getirmektedir.

Nefrotik

Nefrotik yaş tipi böbrekle ilgilidir; idrar üretmek için kandaki atıkları filtreler, vücut sıvılarını dengeler ve kan basıncını yönetmeye yardımcı olmaktadır. Hızla yaşlanan böbreklerden şikayetçi olan kişiler, yaşamlarının ilerleyen dönemlerinde yüksek tansiyon ve böbrek yetmezliği yaşayabilmektedirler.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.