Connect with us

Sağlık

Günde 20 Dakika Ev İşi Yapan Kadınlar 500 Kalori Yakabilir

Published

on

Ev Temizliği

Bilim insanları gündelik ev işleri ile ev temizliği yapan kadınların günde 20 ile 30 dakika çalışarak 500 kalori yakabileceğini ve bu yönde kilo vermelerinin daha kolay olabileceğine işaret etti.

Bilim insanları gündelik ev işleri ile ev temizliği yaparak kilo verilebileceğini söyledi. ABD’deki Maryland Üniversitesi’nde görevli olan profesör doktor Duston Morris, günde 20 ile 30 dakika boyunca ev işi yapmanın pozitif etkilerinden söz etti.

Fiziksel hareketi daha da arttırmak adına her gün 20 ile 30 dakika boyunca temizlik yapan kadınların kas dengelerinin yerinde olduğuna işaret eden Morris, bir gün çamaşırların yıkanıp asılmasına ve toz almaya ayırırsanız, ertesi gün banyoyu temizleyebilir ve elektrikli süpürge ile yerleri temizleyerek çok fazla yormadan bu tip aktivitelerin yapılmasını önerdi.

Ev Temizliği

Elektrikli süpürge kullanırken de bu aleti kullandığınız eli de değiştirebileceğinizi söyleyen ve bu sayede farklı kas gruplarının çalışmasını sağlayabileceğini dile getiren Morris temizlik hareketlerine squatın da eklenebileceğinden söz etti.

Bilim insanları yarım saatlik bir egzersizin ortalama olarak 80 kalori yakmaya eş değer olduğunu kaydetti.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.