Connect with us

Sağlık

Günde 3-4 Fincan Türk Kahvesi Mucizesi! Kalp ve Diyabet Hastaları İçin Bulunmaz Bir Reçete

Published

on

Türk Kahvesi

Türk kahvesinin yararları uzun yıllar boyunca değişik algılara neden olmuştur. Günde 3 ile 4 fincan kahve tüketiminin başta kalp hastaları ve üzere tip 2 diyabet ile bazı kanserler dahil olmak üzere pek çok rahatsızlığa iyi geldiği söylenmektedir.

Bir grup araştırmacı tarafından ele alınan Türk kahvesinden günde fazladan bir fincan kahve içmenin hiçbir zararı olmadığı aksine alım miktarına göre bazı rahatsızlıklara iyi geldiği ortaya çıkmıştır.

Günde fazladan bir fincan kahve tüketenlerde 4 yıl içerisinde beklenenden daha az kilo aldıkları gözlemlenmiştir.

230 binden fazla katılımcı üzerinde gerçekleştirilen araştırmalarda kadınlar için kronik hastalık riskleri de ön planda tutularak diyet ile sağlık sonuçları arasındaki ilişki de bir bakıma kanıtlanmış oldu.

Türk Kahvesi

Bir Kahve Fincanın Yararları

Aslında kafeinin geçici olarak iştahı azalttığı ve uyanıklığı arttırdığı gözlemlenirken bunun doğal bir uyarıcı olduğu ve kısa bir süre içerisinde potansiyel olarak enerji alımının azalmasına yol açabildiği belirtildi. Kafeinin ayrıca metabolizmayı hızlandırdığı ve dinlenirken daha fazla enerji yakılmasına neden olduğu da söylenirken bir fincan kahvenin hafif bir idrar söktürücü etkisi olduğu ve geçici su kaybıyla beraber kilo kaybına sebep olabileceği yönünde görüş bildirildi.

Eğer hamileyseniz ya da emziriyorsanız, kafein alımınızı artırmadan önce mutlaka doktorunuzla konuşmalı ve ondan tavsiyeler almanızda yarar vardır. Kişiselleştirilmiş kilo rehberliğine ihtiyacınız bulunuyorsa da doktorunuzla konuşarak veya bir diyetisyenle görüşerek bunda karar kılmanız sizin açınızdan daha iyi olacaktır.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.